ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 13. kolo

Neúplné kolo. Utkání v Dobřanech přerušeno pro poruchu automatů. Michal Pytlík v Dačicích výborných 668. Na výhru to nestačilo.

V tomto kole se hrály pouze čtyři zápasy. Utkání CB Dobřany Klokani versus Slovan Rosice bylo přerušeno po patnácti hodech pro poruchu automatů a utkání KK SDS Sadská bylo po dohodě obou družstev odloženo. Hosté v tomto neúplném kole zvítězili v jediném utkání, když Lokomotiva Trutnov zvítězila v Duchcově. Tabulku vede po tomto kole KK Zábřeh s náskokem jednoho bodu na Lokomotivou Trutnov. Na konci tabulky je předposlední TJ Valašské Meziříčí a poslední je Slovan Rosice.

Ve čtyřech utkáních padlo jedenáct šestistovek. Excelentní výkon předvedl v Dačicích Michal Pytlík Spartak Přerov, kde porazil 668 kuželek. Dařilo se Romanovi Strakovi z Lokomotivy Trutnov v Duchcově. Porazil výborných 640 kuželek. Pořadí jednotlivců vede nadále Michal Pytlík průměrem z průměrů 628,08 před Radimem Metelkou TJ Valašské Meziříčí 601,0 a Romanem Strakou Lokomotiva Trutnov 599,45.

Sokol Duchcov nezačal domácí zápas vůbec špatně. Po úvodní části vedl 2:0 o 117 kuželek. Střední část ovládli hosté zásluhou výborných výkonů Romana Straky 640 a Marka Žoudlíka 621. Před závěrem zápasu byl stav 2:2 a 59 kuželek ve prospěch host. V závěrečné fázi braly oba celky po bodu. Hosté navýšili náskok v poražených kuželkách na 113 a po zásluze zvítězili 5:3.

KK Vyškov hostil TJ Třebíč a po dobrém výkonu zaslouženě zvítězil 6:2. Dvě třetiny zápasu byly vyrovnané. Před závěrem stav 2:2, když Vyškov měl nahráno plus 14 kuželek. Koncovka tentokrát třebíčským nevyšla. Domácí byli lepší, brali oba body a navýšili náskok na konečných 48 kuželek. Jedinou šestistovku v utkání pokořil v úvodu zápasu domácí hráč Ondřej Touš, který porazil 603 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Kamil Nestrojil, který porazil 597 kuželek.

Dačice přivítaly v tomto kole Spartak Přerov. V utkání padlo šet šestistovek a ani vynikající výkon hostujícího Michala Pytlíka v závěru utkání 668 nestačil na otočení vývoje utkání. Na kontě Dačic zůstalo 32 kuželek, a to znamenalo výhru 5:3. Z domácího celku zahrál nejlepší výkon Josef Brtník, když porazil 634 kuželek.

KK Zábřeh hostil v tomto kole TJ Valašské Meziříčí. Hosté ovládli úvod utkání, kterou vyhráli 2:0 o 39 kuželek. Střední část utkání byla vyrovnaná, když oba celky získaly po bodu. Domácí hráči šli zásluhou výrazné výhry Adama Misaře do vedení v poražených kuželkách o 53. Závěr zápasu se hrál v režii domácích hráčů. Oba jasně zvítězili, a tak v konečném účtování zvítězil Zábřeh 5:3 a posunul se do čela tabulky. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Radim Metelka, který porazil 589 kuželek.

Datum: 5. 2. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa