ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 12. kolo

Dvanácté kolo přineslo pouze jedinou výhru domácího celku. Opět výborný Michal Pytlík Spartak Přerov, který porazil 641 kuželek.

První kolo jarní části soutěže přineslo při jednom odložení utkání jedinou výhru domácího celku. V domácím prostředí byl úspěšný pouze Spartak Přerov, který přehrál SDS Sadskou. Dva zápasy skončily nerozhodně a ve dvou zvítězili hosté, a to KK Zábřeh ve Vyškově a České Velenice v Třebíči.  Na čele tabulky je po tomto kole Sokol Duchcov před KK Zábřehem. Oba celky mají na svém kontě šestnáct bodů. Třetí v pořadí je SDS Sadská, která má o jeden bod méně, ale má jedno odložené utkání k dobru. Konec tabulky je rovněž hodně vyrovnaný. Mezi celky na devátém až dvanáctém místě je rozdíl pouhých dvou bodů. Na sestupových postech jsou Klokani se ziskem osmi bodů a poslední jsou Rosice, které mají na svém kontě o jeden bod méně.

Pořadí jednotlivců vede i nadále Michal Pytlík Spartak Přerov průměrem z průměrů 622,80. Druhou příčku drží hráč TJ Valašského Meziříčí Radim Metelka 602,80 a na třetím místě je Ondřej Stránský Lokomotiva Trutnov 597,19. V pořadí hráčů v zisku bodů pro družstvo jsou na čele dva zástupci TJ Třebíč Lukáš Vik a Mojmír Novotný. Oba mají na svém kontě zisk deseti bodů. Na třetím místě je Tomáš Bek SDS Sadská se ziskem devíti bodů.

Spartak Přerov hostil SDS Sadskou. První polovinu utkání ovládli hosté, když po těsných výhrách vedli 3:0 o třináct kuželek. Ve druhé části zápasu měli navrch domácí hráči, a hlavně zásluho výborného výkonu Michala Pytlíka po výkonu 641 jasně vedli na poražené kuželky. Ve zbývajících duelech uhráli body rovněž domácí, a tak z toho nakonec bylo vítězství 5:3 ve prospěch Přerova.

KK Vyškov hostil KK Zábřeh a v úvodu utkání byli domácí hráči úspěšnější, když získali oba body zásluhou Ondřeje Ševely a těsné výhry o tři kuželky Jana Večerky. V dalším průběhu zápasu to šlo s Vyškovem s kopce. Střední část ovládli hosté. Srovnali stav utkání na 2:2 při vedení o 70 kuželek. V závěru utkání sice uhrál pro domácí bod Josef Touš. Výhra o 15 kuželek nestačila na korigování náskoku hostujícího celku. Druhý hráč KK Vyškova neměl daleko k výhře, ale vše pokazil na poslední dráze, kterou prohrál se svým soupeřem o 30 kuželek, celkově 591:594. KK Zábřeh tak zvítězil 5:3 o 58 kuželek.

Hráči Centropenu Dačice uhráli v Trutnově cenný bod po remíze 4:4, když domácí hráči byli lepší o osm kuželek. Dačice měly na svém kontě zisk čtyř bodů ze vzájemných duelů. Po vyrovnané úvodní části získaly Dačice ve střední oba body a šli do vedení 3:1, domácí hráči měli navrch 16 kuželek díky výrazné výhře Romana Straky v úvodu utkání a díky deseti kuželkám Marka Žoudlíka, kterého na body přehrál Petr Vojtíšek.  V závěru zápasu uhrál druhý bod pro domácí Ondřej Stránský, který jako jediný pokořil šestistovku výkonem 601 poražených kuželek. Ve druhé duelu bral bod dačický hráč, který zvítězil o 17 kuželek, a to znamenalo v konečném účtování remízu, když na kontě Trutnova zůstalo osm kuželek plus.

TJ Třebíč hostila Lokomotivu České Velenice. Úvod utkání ovládli hráči hostujícího celku, a to hlavně zásluhou výborného výkonu Tomáše Marouška, který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 622 kuželek. Hostující hráči hráli příznivou hru a padalo jim to podstatně lépe než domácím, a to znamenalo vedeni 2:0 a plus 89 kuželek.  Ve střední části utkání získal domácí hráč Kamil Nestrojil bod o výkonu 600 poražených kuželek. Druhý domácí hráč Jaroslav Tenkl držel krok se svým soupeřem. Poslední dráha 120 nemohla stačit na obrat ve vývoji duelu. Před závěrem vedli hosté 3:1 o 96 kuželek. V závěru zápasu dotahováci v domácím dresu Lukáš Vik a Mojmír Novotný opět zahráli dobře. Uhráli oba body, ale konečné výkony na výhru nestačily. Při 117 hodu před  koncem utkání oba vyrazili prostředky a bylo po naději. Na kontě Českých Velenic zůstalo osm kuželek a jeho hráči si zaslouženě odvážejí oba body.

Hráči poslední celku v tabulce Slovanu Rosice hostili Sokol Duchcov a potřebují získávat body jako sůl. Tentokrát jim to vyšlo pouze na 50 %. Celkově uhráli ve vzájemných duelech čtyři body. Na celkově poražené kuželky na tom byl lépe jejich soupeř o 16 kuželek, a tak z toho byla nakonec dělby bodů po remíze 4:4. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Adam Palko, který porazil 591 kuželek. Za Duchcov zahrál nejlepší výkon David Horák, když porazil 589 kuželek.

Datum: 21. 1. 2023 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa