ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Základní část Poháru ČKA muži, los nadstavby a 1.kolo ženy

Zpravodaje PČKA číslo 4

Byla ukončena první část soutěže žen, kdy do osmifinále postoupilo 6 družstev, na které čekají další nasazení. Bude odehráno 5 duelů, zbývající 3 medailová družstva z loňského ročníku, Přerov, Náchod a Jihlava, byla nasazena přímo do čtvrtfinále a čekají na své soupeřky.

Nejvíce vyrovnaná utkání byla mezi Jičínem a Lomnicí, kdy zástupce karlovarského kraje si v prvním domácím utkání vybojoval víc pomocných drah. Druhý dramatický souboj se odehrál mezi Husovicemi a Prušánkami, kdy si druholigové Husovice přivezly do odvety jasnou výhru 6:0, ale Prušánky je trápily na kuželně Sokola Brno IV, kde jsou Husovice v azylu, až do posledních hráček. Husovice zachránila výhrou až Lenka Kričinská. Lehce do osmifinále naopak proklouzlo Valašské Meziříčí a béčko Náchoda.

Všechna osmifinálová utkání musí být sehrána do 19.3.2023, kdy jsme na vaši žádost prodloužili termín.

Třetím kolem skončila základní část Poháru ČKA mužů. Nadstavbovou částí bude Pohár pokračovat.

V následující fázi se už představí šestnáctka nasazených družstev. Ta si pozici na jaro vybojovala v posledním ročníku Poháru a je doplněna postupujícími družstvy ze základní části, a těm byly přiřazeny v pavouku č. 17-32, dle loňského umístění v dlouhodobých soutěžích. V nadstavbové části se družstva už nerozdělují do oblastí.

Největší zastoupení v nadstavbové části má kraj Jihomoravský s pěti družstvy, následuje Královéhradecký, Vysočina a Zlínský kraj se čtyřmi, Ústecký kraj a Praha se třemi. Dvě družstva má ještě v soutěži Karlovarský, Jihočeský a Olomoucký kraj, po jednom družstvu má kraj Moravskoslezský. Bez účasti jsou Pardubický a Středočeský kraj.

Los nadstavbové části najdete v závěru zpravodaje. Adresář všech družstev je v 1.čísle zpravodaje.

Příjem zpravodajů je třeba si zajistit na webu ČKA www.kuzelky.cz. Zpravodaj je možné si stáhnout také z výše uvedené adresy (poharcka.kuzelky.cz).

Datum: 16. 1. 2023 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jaromír Šula