ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KS reprezentace U18 a U23

Zhodnocení předvánočního kontrolního startu reprezentace U18 a U23

V neděli 18.12. se na Žižkově uskutečnila první příprava na květnové dorostenecké mistrovství světa a únorový světový pohár jednotlivců. Vzhledem k letošní finanční situaci se konal pouze jednodenní kontrolní sraz. Bylo pozváno 10 dorostenek a dorostenců a 4 juniorky a junioři. Po několika omluvenkách byli povoláni náhradníci. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří na své vlastní náklady dorazili bojovat o místo v reprezentaci. Sezona je téměř v půlce a výkony měly být na té nejvyšší úrovni. Očekávání byla velká, avšak výkony i přes kvalitně připravenou kuželnu tomu už tolik neodpovídaly.

Junioři a juniorky bojovali o jedno jediné místo na únorový svěťák v Rijece. Z juniorů si vedl nejlépe Honza Mecerod. U juniorek byla nejlepší nejmladší z nich Nikča Tobolová. Výkonem 632 kuželek nechala za sebou celé startovní pole. V rámci nominačních kritérií juniorek, které jim byly předem představené, se tímto výkonem vyšvihla do předních míst v boji o místo v Chorvatsku.

U dorostenců potvrdili velmi dobrou výkonnost v sezoně Adam Mísař s Frantou Adamů. Příjemným překvapením byl i Danny Tuček a Adam Vaněček. Dorostenky a zbytek dorostenců již moc pozitivně hodnotit nemůžeme. Výkony pod 560 jsou na Žižkov slabé. Zejména nás trápila samotná hra a technika. Základem hry je pro nás trefovat jednu ulici. I přes snahu se to většině nedaří a styl levá pravá se pak následně projeví ve špatném trefování figur a počtu újezdů.

Všechny nedostatky a naše pocity byly hráčům na konečném zhodnocení představeny. Chápeme, že hodnocení bylo zřejmě tvrdé, ale věříme, že na sobě v další polovině sezony všichni zapracují a výkonnost a kvalita hry porostou strmě vzhůru. V novém roce přejeme všem hlavně zdraví ale také spoustu sportovních úspěchů a popadaných devítek.

Datum: 28. 12. 2022 | Sekce: Reprezentace | Autor: Vladimír Sedláček