ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mistrovství ČR 2023 a další – systém, klíče, kvóty a pořadatelé

V článku najdete všechny informace, které se týkají MČR jednotlivců, MČR dvojic a finále Poháru ČKA pro rok 2023.

VV ČKA rozhodl o pořadatelství a dalších okolnostech významných mistrovských akcí v roce 2023.

Velice si vážíme všech, kteří nabídli svou kuželnu pro mistrovskou akci a za tuto jejich ochotu jim upřímně děkujeme. Na všechny zájemce se bohužel nedostalo.

Přistoupili jsme ke snížení počtu účastníků v některých kategoriích. Důvody u "velkých" turnajů (dosud 48 hráčů) byly především organizační, a sice, že akce se často velmi protahovaly a končily v sobotních pozdních nočních hodinách, což bylo z mnoha důvodů pro všechny účastníky velmi nekomfortní. Jedna hodina na stodvacítku prostě nestačí, a tak budeme ve všech časových plánech počítat 70 minut. Dlouhé čekání by se tak mělo doufejme snížit až eliminovat. U dalších kategorií se počet startujících mírně snížil úměrně k těm "velkým" akcím a v neposlední řadě i kvůli tomu, že se v posledních letech nepodařilo většinu turnajů plně obsadit.

Další novinka je, že princip začátku startu dle dojezdu použijeme u všech kategorií, budou stanoveny bloky startujících (2 až 3 rundy) a losy proběhnou v těchto menších skupinách, konkrétní časy budou přesně stanoveny v rozpisech turnajů. Odpadne tak slavnostní nástup a veškeré formality budou směřovány k nástupu závěrečnému.

Hanuš Slavík
Předseda STK ČKA

Datum: 17. 12. 2022 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Hanuš Slavík