ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 9. kolo

O tomto víkendu se hrálo z důvodu účasti celků v mezinárodních soutěžích jediné utkání. Ani v posledním zápase podzimu nedosáhly na výhru hráčky SKK Rokycan. Prohrály ve Vyškově 5:3. Ligovou tabulku vedou po podzimu Rosice s náskokem čtyř bodu na Slavii Praha a TJ Valašské Meziříčí.

Podzimní část soutěže je za námi. Z posledního kola se o tomto víkendu hrálo pouze jediné utkání, zbývající zápasy byly z důvodu účasti družstev v Champions league předehrány a SKK Náchod bude svoje utkání s SKK Jičínem dohrávat až v lednu.

V jediném sobotním utkání přehrály hráčky KK Vyškova celek SKK Rokycany poměrem 5:3, když hostující hráčky držely dlouhou dobu šanci na případný úspěch. Před závěrem vedly Rokycany 3:1 o 16 kuželek. V závěrečné fázi zápasu měly navrch domácí hráčky, které smazaly náskok hostujícího celku v poražených kuželkách a vyhrály oba duely. Na poslední dráze bojovala hostující Terezie Krákorová o zisk bodu. V nádherném souboji nakonec domácí hráčka Zuzana Honcová porazila 177 kuželek na výkon soupeřky 162 a bylo rozhodnuto. Obě hráčky dosáhly nejlepší výkony svých celků. Zuzana Honcová porazila 607 kuželek a Terezie Krákorová dosáhla na výkon 590 poražených kuželek. SKK Rokycany si tak na první výhru v soutěži musí počkat až do jarní části soutěže.

Ligovou tabulku vedou jasně hráčky Slovanu Rosice, které mají na druhou Slavii Praha náskok čtyř bodů a mají velmi dobře nakročeno k zisku dalšího titulu. Třetí v pořadí TJ Valašské Meziříčí získalo shodný počet bodů jako druhá Slavie Praha. Na sestupových postech jsou dva celky se ziskem pouhého jednoho bodu, a to SKK Jičín a SKK Rokycany. Oba celky ztrácejí na nesestupovou příčku pět bodů. Odchod dvou klíčových hráček je pro Rokycany hodně citelný.

 Hráčky Slovanu Rosice si jako jediný český celek vybojovaly po výhře před čtrnácti dny doma 6:2 a po těsné prohře o tomto víkendu ve Vídni 5:3 postup do druhého kola Champions league. Zbývající dva celky SKK Náchod a Spartak Přerov na postup nedosáhly. Přerovské hráčky sice doma zvítězily 6:2, ale ztráta 1:7 z venku byla příliš velká. SKK Náchod po nadějném výsledku a těsné prohře 5:3 živil naději do domácího utkání. Hráčky Neunkirchenu byly i doma nad jejich síly. Prohrály 6:2. Za zmínku stojí výborný výkon Evy Sajko, která hrála na Anetu Cvejnovou. Porazila 668 kuželek na 603 kuželek soupeřky.  

Z jednotlivkyň je na tom po podzimu nejlépe hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová Slovan Rosice, která vede pořadí jednotlivkyň dle dosaženého průměru z průměrů, který má hodnotu 605,75. Je rovněž nejlepší v pořadí zisku bodů pro družstvo. Na svém kontě nemá žádnou prohru a zisk 9 bodů.  Stejně na tom je i hráčka Slavie Praha Vlasta Kohoutová. V zisku pomocných bodu je na tom o jeden hůře. Druhá v pořadí dle dosaženého průměru je Aneta Cvejnová SKK Náchod 593 a třetí je Lucie Vaverková Slovan Rosice 591,50.

Datum: 10. 12. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa