ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 9. kolo

Lokomotiva Trutnov po výhře v Dačicích nadále drží čelo tabulky. Sokol Duchcov ztratil doma body po prohře s posledními Rosicemi.

Deváté kolo přineslo tří výhry domácích a tři výhry hostujících celků. Venku se dařilo v tabulce posledním Rosicím, které překvapivě zvítězily v Duchcově 6:2. Vedoucí Lokomotiva Trutnov zvítězila v Dačicích rovněž 6:2 a vede tabulku s náskokem dvou bodů na KK Zábřeh. TJ Valašské Meziříčí zdolalo Klokany z Dobřan také 6:2. Rosice i přes výhru mají na svém kontě čtyři body a jsou v tabulce poslední. Předposlední Spartak Přerov získal zatím šest bodů.

V tomto kole padlo čtrnáct šestistovek, a to je o jednu více něž v kole minulém. Nejlepší výkon kola zahrál v Dobřanech domácí hráč Jiří Baloun, který porazil 645 kuželek. Zdeněk Ransdorf v Duchcově a Dalibor Tuček z Velkého Meziříčí porazili 612 kuželek. Tabulku jednotlivců vede i nadále přerovský hráč Michal Pytlík dosaženým průměrem z průměrů 623,06. Nad šestistovkou jsou ještě další tří hráči. Radim Metelka z Valašského Meziříčí 605,63, Jaroslav Bulant ze Sokola Duchcov 601,60 a třebíčský hráč Jan Ševela 600,94. Pořadí jednotlivců dle zisku bodů pro družstvo vede hráč TJ Třebíč Lukáš Vik se ziskem 8 bodů. Na druhé příčce má o jeden bod méně Zdeněk Ransdorf Sokol Duchcov stejně jako třetí Kamil Fiebinger z Lokomotivy Trutnov.

Lokomotiva České Velenice hostila TJ Třebíč. Nezopakovala svůj špatný výkon z posledního domácího utkání a po výhře 6:2 si připsala do tabulky dva body. Hosté měli na to, aby v úvodní fázi utkání udrželi nerozhodný stav. Nestalo se a v dalším průběhu oba celky uhráli po dvou bodech. Domácí celek postupně navyšoval náskok v poražených kuželkách, když výhry domácích hráčů byly v obou případech vyšší než hostů. V konečném účtování to bylo o 91 kuželek. Nejlepší výkon domácích zahrál Ondra Touš, Který porazil 608 kuželek. V zápase byl nejlepší hostující hráč Lukáš Vik, který porazil 613 kuželek.

SDS Sadská v souboji nováčku hostila Spartak Přerov a na první pohled se zdá, že jasně zvítězila 7:1 a při bližším pohledu to až zas tak jasné nebylo. Vyrovnané duely se stávaly kořistí domácích hráčů. V nejlepším duelu zápasu domácí hráč Tomáš Bek po výkonu 612 přehrál na kuželky Michala Pytlíka 609. V jednom případě hostující hráč porazil víc kuželek, ale na body prohrál a Jakub Pleban v úvodu utkání prohrál se svým soupeřem o sedm kuželek. Jediný bod ve prospěch Přerova uhrál ve střední části utkání Jakub Fabík, který přehrál svého soupeře o 11 kuželek.

Sokol Duchcov si po prohře v minulém kole nespravil náladu ani doma. Nestačil na poslední celek tabulky Slovan Rosice. Hosté zásluhou Jiřího Zemka a Adama Palka ovládli úvod utkání. Oba atakovali svými výkony šestistovku a zaslouženě brali oba body, když nahráli do plusu 75 kuželek. Ve střední části tento náskok ještě navýšili zásluhou Ivo Fabíka o 21 kuželek, bral bod po výkonu 614 kuželek. Domácí dotahováci tentokrát nezafungovali na 100%. Nedařilo se Jaroslavovi Bulantovi, který prohrál svůj duel s Michalem Hrdličkou. Ani nejlepší výkon v utkání domácího hráč Zdeňka Ransdorfa, který porazil 621 kuželek již nemohl prohru domácích odvrátit.

Centropen Dačice prohrál již druhé domácí utkání v řadě. V tomto kole jeho hráči nestačili na vedoucí celek tabulky Lokomotivu Trutnov. Po úvodní části utkání, kde oba celky získaly po bodu uhráli hosté ve střední části oba body a stáhli náskok Dačic v poražených kuželkách na rozdíl plus devět ve svůj prospěch. V závěru utkání opět dělba bodů a boj o každou kuželku. Hosté nakonec po výborném výkonu Ondřeje Stránského, který porazil 612 kuželek udržely náskok v poražených kuželkách. Ten nakonec činil šest kuželek, a to znamenalo výhru Trutnova 6:2.

TJ Valašské Meziříčí pokračovalo v tomto kole ve vítězném tažení. Mají na svém kontě tři výhry za sebou a odčinili tak domácí prohru ze šestého kola se Spartakem Přerov. Rovněž v Dobřanech se jim dařilo. V podstatě kopie průběhu utkání v Dačicích, jak na zisk bodů, tak na průběh poražených kuželek. Vyrovnaný úvod, zisk obou bodů pro hosty ve střední části a dělby v závěru. Konečný rozdíl nakonec činil dvacet kuželek ve prospěch hostujícího celku, a to znamenalo jeho výhru 6:2.

KK Zábřeh sice na domácí hráze zvítězil 5:3, ale hostující KK Vyškov neměl daleko k zisku bodů. Hosté po vynikajícím vstupu do utkání díky výhrám Ondřeje Ševely 601 a Filipa Korduly 609 vedli 2:0 o 103 kuželek. Domácí hráči ovládli střední část utkání. Oba duely vyhráli a srovnali stav utkání na 2:2, když prohrávali o 10 kuželek. V závěru oba celky uhráli bod. Výhra domácího hráč byla o 31 kuželek vyšší jak vyškovského, a to znamenalo v konečném účtování, že Zábřeh porazil o 21 kuželek víc jak jeho soupeř a zvítězil 5:3.

V nedělní dohrávce prvního kola Lokomotiva České Velenice přehrála SDS Sadskou a v předehrávce desátého kola si Dačice spravily po prohrách náladu těsnou výhrou 5:3 o dvě kuželky nad TJ Valašským Meziříčím.

 

Datum: 26. 11. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa