ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

České akademické hry 2006

Na začátku května se v Brně uskutečnil již 5. ročník Českých akademických her, jehož pořadatelství se letos zhostila Masarykova Universita. Ani tentokrát mezi sporty nemohly chybět kuželky, které od roku 2004 patří do rodiny akademických sportů.

Logo ČAH 2006Akademické mistrovství tentokrát, díky vhodně zvolenému termínu, přilákalo do Brna velmi silnou konkurenci, včetně naší juniorské špičky, která si tak startem na hrách zpestřila program před nadcházejícím vrcholem sezony - MSJ v Bolzanu.

Že se akademické hry již dostaly do povědomí kuželkářské obce, svědčí i počet přihlášených. V řádném termínu se prostřednictvím kateder přihlásilo celkem 48 hráčů z 14 vysokých škol. Pro značný zájem se tak soutěž musela rozložit do dvou soutěžních dnů.

FotkaHned v úterý večer měli diváci možnost shlédnout mnoho favoritů, kteří potvrdili své kvality a zcela jednoznačně obsadili horní příčky průběžného pořadí. I druhý den přinesl mnoho kvalitních výkonů, ovšem laťka z prvního dne byla nasazena velmi vysoko a na pořadí se již téměř nic nezměnilo. Vítězství a tituly akademických mistrů republiky pro rok 2006 si tak zaslouženě připsali Jan Kotyza, startující za VŠCHT Praha a Lucie Vaverková z MZLU Brno.

Datum: 4. 5. 2006 | Sekce: Mistrovství ČR | Autor: Kamil Bednář