ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 7. kolo

Rosice pokračují ve vítězné sérii a vedou nadále tabulku. TJ Valašské Meziříčí o tomto víkendu úspěšné. V sobotu výhra v Náchodě a v nedělní předehrávce 9. kola výhra nad pražskou Slavii 5:3.

Dvě výhry pro hostující celky a tři pro domácí to je bilance sedmého kola soutěže. Z venku si přivážejí body hráčky KC Zlín, které přehrály KK Vyškov a TJ Valašského Meziříčí, které zvítězily v Náchodě. Vedoucí příčku tabulky drží i nadále hráčky Slovanu Rosice, které přehrály v tomto kole doma Jihlavu jen velmi těsně. KK Jihlava měla na to uhrát remízu. Na konci tabulky získaly Rokycany i SKK Jičín první bod. Jejich vzájemné utkání skončilo remízou 4:4.

V tomto kole padlo devět šestistovek. Nejlepší výkon kola zahrála Michaela Bagári hráčka KC Zlín ve Vyškově, kde porazila 617 kuželek. Lenka Vávrová zahrála v Jičíně 615 kuželek a Linda Lindman porazila na Žižkově 613 kuželek. Pořadí jednotlivkyň vede i nadále Bohdana Jankových z KC Zlín 569,67 před Natálii Topičovou Slovan Rosice 59,60 a Anetou Cvejnovou z SKK Náchod 588.

KK Vyškov hostil KC Zlín a po dvě třetiny utkání držely jeho hráčky se soupeřkami krok. Před závěrem byl stav utkání 2:2. Zlín měl do plusu nahráno 15 kuželek. Závěr utkání ovládly hostující hráčky. Michaela Bagári nejlepší výkon v utkání 617 a Bohdana Jankových 585 vyhrály svoje duely a náskok v poražených kuželkách navýšily o 99 kuželek.

V Jičíne se hrál duel dvou posledních celků z tabulky, které nezískaly doposud ani bod. Utkání nevalné úrovně ozdobil akorát výborný výkon domácí Lenky Vávrové, která porazila 615 kuželek a podílela se velkou měrou na tom, že Jičín porazil v konečném účtování o čtyři kuželky víc jak soupeřky z Rokycan. Ty měly na svém kontě čtyři výhry, a to znamenalo konečnou remízu a dělbu bodů. Za Rokycany byla nejlepší Terezie Krákorová, která porazila 585 kuželek.

SKK Náchod hostil velice dobře hrající TJ Valašské Meziříčí, které má na svém kontě zatím jedinou prohru. Ne jinak to zůstalo i po tomto zápase. Hostující hráčky Klára Tobolová 600 s Veronikou Horkou 596 ovládly úvod utkání po kterém Valašské Meziříčí vedlo 2:0 o 43 kuželek. V dalším průběhu ve vyrovnaných duelech uhrály hostující hráčky další dva body. Domácí hráčky stáhly náskok v poražených kuželkách na konečných - 27 kuželek, a to znamenalo výhru TJ Valašského Meziříčí 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Nikola Portyšová, která porazila 601 kuželek.

Vedoucí celek tabulky Slovan Rosice hostil KK Jihlavu. Hostující celek domácí hráčky dost potrápil a dlouho držel v závěru naději na zisk bodu. V souboji Simony Koutníkové a hostující Karolíny Deharové nakonec vybojovala výhru díky lepším závěrečným dráhám domácí hráčka, a to znamenalo výhru Rosic 5:3 o 115 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Natálie Topičová, která porazila 592 kuželek.

V nedělní předehrávce 9.kola nestačila Slavie Praha na hráčky TJ Valašského Meziříčí, které tak po sobotní výhře v Náchodě ovládly i utkání na Žižkově. Domácí hráčky porazily o 274 kuželek méně jak v sobotním utkání proti Přerovu, a to byla voda na mlýn dobře hrajících hostujících hráček. Po úvodu vše nasvědčovalo tomu, že se bude opakovat sobotní průběh. Slavie vedla 2:0 o 68 kuželek. Opak byl pravdou. Ztráta dvou bodů ve střední části a vedení Valašského Meziříčí v poražených kuželkách o 10. V závěrečné fázi zápasu uhrály oba celky po bodu. O výhře rozhodovaly poražené kuželky a těch měly v konečném účtování na svém kontě o 19 více hostující hráčky. Výhra 5:3 a druhé místo v tabulce.

Datum: 19. 11. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa