ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 6. kolo

Excelentní výkon Zdeňka Ransdorfa v Duchcově. Porazil 707 kuželek. Lokomotiva Trutnov se po výhře 8:0 v Rosicích posunula do čela tabulky.

Bilance kola vyzněla nerozhodně. Jak domácí, tak hostující týmy uhrály po třech výhrách. Úspěšný byl Spartak Přerov ve Valašském Meziříčí, KK KSD Sadská v Zábřehu v Rosicích Lokomotiva Trutnov nadělila domácím kanára. Díky této výhře se usadil Trutnov na čele tabulky, kde má náskok jednoho bodu na SDS Sadskou, která má jeden odložený zápas k dobru. V nedělní předehrávce osmého kola Sadská neuspěla ve Valašském Meziříčí a připsala si tak na svoje konto první prohru.

Poprvé se v ligové soutěži dostal hráč přes sedmistovku. Zahrál ji v Duchcově domácí hráč Zdeněk Ransdorf, který porazil 707 kuželek. V tomto kole padlo třináct šestistovek. Michal Pytlík Spartak Přerov porazil 632 kuželek, Ondřej Ševela ve Vyškově 628 kuželek a Tomáš Maroušek hráč Lokomotivy České Velenice rovněž ve Vyškově 622 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hrálo o tomto víkendu dvě utkání. V sobotu nestačilo na Spartak Přerov, se kterým prohrálo těsně 5:3 o 13 kuželek. Po vyrovnaném úvodu ovládli domácí hráči střední část utkání a před závěrem šli do vedení 3:1 o 84 kuželek. Závěr domácí hráči nezvládli. Prohráli oba duely a hosté zásluhou výborného výkonu Michala Pytlíka porazili více kuželek, a to znamenalo jejich cenné vítězství.

V neděli TJ Valašské Meziříčí hrálo předehrávku osmého kola s KK SDS Sadskou. Domácí celek nezaváhal, když přehrál svého soupeře 6:2 o 46 kuželek. Nejlepší výkon z domácího celku zahrál Radim Metelka, který porazil 603 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Tomáš Bek výkonem 589 poražených kuželek.

Sokol Duchcov hostil TJ Třebíč. Hosté hráli s domácími po dvě třetiny vyrovnanou partii. Před závěrečnou částí dokonce vedli 2,5:1,5 o 60 kuželek. Závěr utkání byl pro domácí za hranici snů. Nadmíru se dařilo Zdeňkovi Ransdorfovi, který převálcoval své soupeře (Dalibora Langa střídal Petr Benedikt) o 150 kuželek. Dosáhl zatím nejlepší výkon ve stodvacítkové soutěži, když porazil 707 kuželek. Jeho spoluhráč Jaroslav Bulant porazil 607 kuželek a bylo vymalováno.

KK Vyškov hostil Lokomotivu České Velenice. Domácí hráči ovládli úvod utkání, po kterém díky dvěma výhrám vedli 2:0 při náskoku 58 kuželek. Další části utkání již byly vyrovnanější. Oba celky uhrály dva body. Domácí hráči si drželi stále fóra v poražených kuželkách, a to znamenalo jejich konečné vítězství 6:2 o 94 kuželek.

Utkání v Dobřanech, kam zajížděli hráči Centropenu Dačice bylo hodně vyrovnané. Hosté měli v utkání navrch. O výhru přišli až v samotném závěru utkáni po výhře Lukáše Doubravy o 100 kuželek. Ten na první dráze, kterou vyhrál o 48 kuželek zcela vymazal náskok Dačic. Hosté byli ve čtyřech duelech na poražené kuželky lepší. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Petr Vojtíšek, který porazil 613 kuželek. Jirka Němec zahrál jen o kuželku méně. Z domácího celku zahrál nejlépe Lukáš Doubravy, který porazil 608 kuželek. Klokani nakonec zvítězili 5:3 o 39 kuželek.

KK Zábřeh hostil KK SDS Sadskou a na svého soupeře nestačil. Hosté uhráli 4,5 bodu ze hry, a tak ani případný vyšší počet poražených kuželek by jim nestačil na výhru. Sadská porazila o tři kuželky víc. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Tomáš Bek, který porazil 581 kuželek. Domácí hráč Tomáš Dařil porazil
o kuželku méně.

Lokomotiva Trutnov zajížděla do Rosic, kde domácím nadělila kanára. Domácí využili dvou střídání, ale k otočení vývoje to nepomohlo. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostujíc hráč David Ryzák, který porazil 605 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Václav Špička výkonem 571 poražených kuželek. Lokomotiva Trutnov se tak díky této výhře posunula do čela ligové tabulky.

Datum: 5. 11. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa