ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní start reprezentace v Brně

První podzimní setkání reprezentace v rámci přípravy na MS 2023.

V pátek 28. října proběhl na kuželně Sokola Brno IV první letošní kontrolní sraz dospělé reprezentace. Zúčastnilo se ho celkem 13 mužů a 10 žen. Nejlepšího výkonu dosáhl Petr Dobeš mladší (KK Jihlava), který porazil 658 kuželek. Mezi ženami byla nejúspěšnější s 616 kuželkami Natálie Topičová (KK Slovan Rosice).

Pro začátek přípravy, jejímž vrcholem bude květnové MS družstev v chorvatském Varaždinu, zvolili trenéři, i vzhledem k finanční situaci ČKA, jednodenní sraz na kuželně v Brně. Ta má nové náhozové desky a kuželky s kuličkami, které se používají i na MS. Nejlepšími vystoupeními se prezentovali jihlavský Petr Dobeš mladší, který stanovil nový rekord kuželny, a Natálie Topičová z Rosic.

„Podle dosažených výkonů se může zdát, že kuželna není dost padavá, ale když se podíváme na interligové výkony, tak Podbrezová tu dosáhla celkového výkonu 3730 a i naši špičkoví hráči Hendrych, Gorecký, Bína či Veselý zde dosáhli výkonů přes 640 sražených kuželek. To, že to Honza a Rosťa na KS nezopakovali, je věc druhá,“ říká trenér reprezentace Petr Dobeš starší.

Volba na daný den padla z důvodu, že české národní soutěže měly volný víkend, ovšem v pátek se srazu mohli zúčastnit také hráči působící v zahraničí. I přesto ale došlo na několik omluvenek, zejména na straně žen, které se akce nemohly zúčastnit hlavně s ohledem na podzimní prázdniny a péči o děti.

Všem hráčům a hráčkám patří poděkování za vstřícnost a ochotu reprezentovat i přes komplikace s reprezentací spojené, jelikož startují víceméně na vlastní náklady.

Poděkování patří také domácímu klubu za perfektní organizaci KS.

Petr Dobeš st. – trenér reprezentace mužů
Naděžda Dobešová – trenérka reprezentace žen

Datum: 4. 11. 2022 | Sekce: Reprezentace | Autor: Jaroslav Zahrádka