ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Rozlosování Poháru ČKA ročník 2022 - 2023

Ročník 2022-2023 Poháru ČKA začíná s novým vedoucím soutěže, a touto cestou chci poděkovat Jindrovi Svobodovi za 13leté skvělé řízení poháru.  

Jak bylo obvyklé, vás v prvním čísle zpravodaje seznámím s rozlosováním soutěže, s adresářem kuželen a organizačními pracovníky družstev.

 Oproti loňskému roku se mírně zvýšil zájem a číslo přihlášek se, po obvyklém týdenním prodloužení termínu, zastavilo na čísle 69 u mužů a 19 u žen. Jako doposud vždy, tak i letos se samozřejmě u žen nebude hrát základní část, ale rovnou část finálová, ale s přidaným soutěžním kolem.

Nezapomeňte se seznámit s rozpisem soutěže. Připomínám to, co platí každý rok, že družstvo s vyšším losovacím číslem hraje nejdříve na své domácí kuželně (po dohodě obou soupeřů, se souhlasem řídícího orgánu, může být jinak), obě utkání musí být odehrána do konečného termínu kola, semifinále a finále se bude hrát v jeden víkend, na jedné kuželně. Pro soutěž platí termíny uvedené v losovacím pavouku. Dohodnutý termín je třeba co nejdříve ohlásit e-mailem na adresu uvedenou v rozpisu, na stejnou adresu je povinností domácího družstva zaslat zápis o utkání v den konání utkání. Budu tolerovat zápisy zaslané do 12:00 hod následujícího dne, pokud toto utkání končilo po dvacáté hodině.

Počet přihlášených družstev z jednoho oddílu není omezen. Do nadstavbové jarní části mužů jsou nasazeni osmifinalisté z posledního ročníku. Hráč nesmí startovat za dvě a více družstev stejného oddílu. Při uzavřeném hostování musí hrát jen za jedno z družstev oddílu, ve kterém hostuje, bez ohledu na to, jestli už před uzavřením hostování hrál za družstvo mateřského oddílu. Není stanoven začátek jednotlivých kol, ale jenom jejich konec. To znamená, že pokud jsou již známi soupeři z následujícího kola (lze zjistit na webu poharcka.kuzelky.cz ), mohou odehrát svá utkání, aniž by čekali, až předcházející kolo bude celé uzavřeno. Nadstavbová část bude rozlosována až po skončení základní části. Povinnost zajistit kvalifikovaného rozhodčího má domácí družstvo. Pro semifinálový a finálový turnaj bude delegovat rozhodčí Komise rozhodčích..

Datum: 25. 10. 2022 | Sekce: Pohár ČKA | Autor: Jaromír Šula