ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 4. kolo

Opět bezchybné výkony vedoucích celků. Slavie Praha i Slovan Rosice braly body. Pozvánka na utkání příštího kola do Rosic, kde domácí v souboji o první místo v tabulce budou hosti Slavii Praha. Nejlepší výkon kola v Jihlavě. Jana Račková porazila 643 kuželek.

Bilance pátého kola, tří výhry domácích a dvě hostujících celků. Venku se podařilo zvítězit Rosicím v Rokycanech a KK Vyškov vyhrál v Přerově. Na čele tabulky jsou po tomto kole hráčky Slovanu Rosice a Slavie Praha. Obě družstva zatím neztratila ani bod. Na opačném konci tabulky jsou bez zisku bodů SKK Rokycany a SKK Jičín.

Šestistovky padly čtyři. Jasně nejlepší výkon kola zahrála v Jihlavě Jana Račková, která porazila 643 kuželek. Kristýna Juráková ze Slavie Praha porazila 602 kuželek, Aneta Cvejnová SKK Náchod 601 kuželek. Oba výkony byly dosaženy na kuželně na Žižkově. Ve Valašském Meziříčí porazila hráčka KC Zlín Bohdana Jankových 600 kuželek a posunula se do čela pořadí jednotlivkyň. Jako jediná má průměr z průměrů vyšší jak šest set.

KK Jihlava hostila o tomto víkendu SKK Jičín. Domácí hráčky měly v utkání jasně navrch. Pro hostující celek uhrála v úvodní části utkání půl bod Tereza Kroupová a ve střední části Lenka Vávrová výhrou nad Lenkou Concepcion. V závěrečné fázi utkání podala výborný výkon domácí hráčka Jana Račková, která porazila 643 kuželek a pečetila jasnou výhru jihlavského celku.

Rokycany hostily v tomto kole vedoucí celek tabulky Slovan Rosice. Rosice ovládly úvod utkání po výhrách Anny Štaufové a Lucie Vaverkové, která zahrála i nejlepší výkon v utkání, když porazila 599 kuželek. Střední a závěrečná fáze utkání již byla vyrovnanější. Oba celky měly na svém kontě po dvou výhrách. Domácím hráčkám se nepodařilo snížit náskok rosických z úvodu utkání. Prohrály 6:2 o 79 kuželek a na svoji první výhru v soutěži stále čekají. Rosice naopak v tomto soutěžním ročníku zatím neokusily hořkost porážky.

TJ Valašské Meziříčí hostilo o tomto víkendu KC Zlín. Domácím hráčkám vyšel úvod utkání na jedničku. Uhrály oba body a vedli o 81 kuželek. Z tohoto náskoku nakonec žily až do konce utkání. V závěru zápasu byly lepší zlínské hráčky. Bohdana Jankových zahrála nejlepší výkon v utkání, když porazila 600 kuželek, ale na otočení vývoje zápasu to nestačilo. Na kontě domácích hráček zůstalo 55 kuželek do plusu a díky tomu zvítězily 5:3. Nejlepší výkon z domácího celku zahrála Klára Tobolová, která porazila 582 kuželek.

SKK Náchod zajížděl na Žižkov k utkání se Slavii Praha a má tak dvě nejtěžší utkání podzimu za sebou. Po prohře v minulém kole v Rosicích ani v tomto kole nestačily jeho hráčky na své soupeřky. Pražské Slavii podlehly 6:2 o 11 kuželek. Úvod utkání vyšel lépe domácím hráčkám, když obě, jak Linda Lidman i Vlasta Kohoutová atakovaly šestistovku (596 resp. 595). Střední část utkání rovněž ovládly domácí hráčky. Opět dvě výhry a po výborném výkonu Kristýny Jurákové, která porazil 602 kuželek zvýšení náskoku v poražených kuželkách na 159 kuželek. V závěru utkání byly lepší hostující hráčky. Braly oba body, ale na otočení vývoje utkání to nestačilo. V závěru utkání se dařilo Anetě Cvejnové, která porazila 601 kuželek.

Hráčky KK Vyškov zajížděly ke svému dalšímu utkání do Přerova, kde využily slabšího výkonu domácího celku k výhře a zisku prvních bodů v soutěži. V úvodu utkání měly navrch vyškovské hráčky, které slabě hrající domácí jasně převálcovaly 3:0 o 114 kuželek. Výhra Michaely Kouřilové byla o jedinou kuželku, ale byl z toho cenný bod. Druhá polovina utkání byla podstatně vyrovnanější. Přerov bral v závěru zápasu dva body, a to znamenalo celkovou výhru Vyškova 6:2 o 128 kuželek. Nejlepší výkon v utkání podala hostující hráčka Lenka Hrdinová, která porazila 572 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Kateřina Pytlíková výkonem 549 poražených kuželek.

Datum: 22. 10. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa