ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 4. kolo

Sokol Duchcov ztratil bod doma s KK SDS Sadskou. Ani dva vynikající výkony (Zdeněk Ransdorg 645 a Jiří Zemánek 640) domácích hráčů na zisk dvou bodů nestačily. Tabulku vede se ziskem šesti bodů KK Zábřeh.

Ve čtvrtém kola soutěže si připsaly čtyři výhry domácí celky, jednu hosté a utkání v Duchcově, kde domácí hostili KK SDS Sadskou skončilo nerozhodně. Venku zabodovala pouze Lokomotivy Trutnov, který zvítězila ve Vyškově. V tomto kole padlo dvanáct šestistovek. Nejlepší výkony byly dosaženy na kuželně v Duchcově, kde domácí hráči Zdeněk Ransdorf porazil 646 kuželek a Jiří Zemánek 640 kuželek. Ani to nestačilo na konečné vítězství. V Dobřanech porazil hráč Lokomotivy České Velenice Zdeněk Dvořák 634 kuželek a v Zábřehu hráč Spartaku Přerov Michal Pytlík 634 kuželek. Další šestistovku si na svoje konto připsal Roman Straka z Lokomotivy Trutnov, který ve Vyškově porazil 619 kuželek. Na čele tabulky je po tomto kole se ziskem šesti bodů KK Zábřeh před Lokomotivou Trutnov. Na zisk bodů ještě nedosáhli hráči Slovan Rosice. Ve Valašském Meziříčí jim v tomto kole k jejich zisku mnoho nechybělo. Prohru zatím nezaznamenali hráči KK SDS Sadská. Mají však před sebou jedno odložené utkání v Českých Velenicích.

V souboji celků, které nezískaly zatím v tomto ročníku soutěže ani bod byli o poznání lepší domácí hráči Valašského Meziříčí, kteří přehráli Slovan Rosice poměrem 5:3 o 14 kuželek. Rosice měly vynikající úvod utkání zásluhou Adama Palka a Jiřího Zetka, který se po zdravotní indispozici opět objevil na dráze. Oba brali body a po výkonech 602 resp. 590 a těsných výhrách Rosice vedly 2:0 a plus 21 kuželek. Ve druhé části utkání měli naopak navrch domácí hráči, kteří srovnali stav na 2:2 a vedli o 32 kuželek. Ve vyrovnaném závěru utkání získala obě družstva po bodu, a tak o zisku bodů rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 14 víc domácí. Nejlepší výkon domácích zahrál Ivan Říha, který porazil 595 kuželek.

Sokol Duchcov hostil v tomto kole KK SDS Sadskou. Domácím hráčům nestačily ani dva excelentní výkony Zdeňka Ransdorfa 645 a Jiřího Zemánka 640 ke konečné výhře. Hráči hostujícího celku získali ze hry čtyři body, a to jim stačilo na zisk bodu. Duchcov porazil celkově o 51 kuželek více. Nejlepší výkon z hostujícího celku zaznamenal Antonín Svoboda, který porazil 605 kuželek

KK Vyškov nestačil doma na Lokomotivu Trutnov, která po dobrém výkonu přehrála domácí 6:2 o 18 kuželek, když její hráči porazili celkově 3512 kuželek. Úvod utkání vyzněl jasně ve prospěch hostujícího týmu. Opět se dařilo Romanovi Strakovi, který ve Vyškově potvrdil skvělou formu výkonem 619 poražených kuželek. Trutnov vedl po úvodní části utkání 2:0 při plus 28 kuželkách. V dalším průběhu zápasu získaly oba celky po dvou bodech. Hosté měli po celou dobu mírný náskok v poražených kuželkách a ten udrželi až do samotného závěru. V utkání padly čtyři šestistovky. Domácí hráči Ondřej Ševela 609 Josef Toiš 604 a Tomáš Pavelka 603. Z hostujícího celku pokořil šestistovku již zmíněný Roman Straka.

Hráči Centropen Dačice přehráli TJ Třebíč poměrem 6:2 o 66 kuželek. V úvodu hosté zaváhali, když Jan Ševela porazil 603 kuželek a jasně přehrál svého soupeře. Jeho spoluhráči se nedařilo, hosté střídali, ale prohru o 74 kuželek se již nedalo odvrátit. Střední část utkání ovládli domácí hráči. Oba duely vyhráli a šli do vedení 3:1 o 85 kuželek. V závěru sice Lukáš Vik svého soupeře porazil, ale domácí hráč Jirka Němec nedal Daliborovi Langovi šanci na případný úspěch. Z domácího celku zahrál nejlepší výkon Petr Janák, který porazil 599 kuželek.

Klokani z Dobřan získali v tomto kole povinné domácí body nad Lokomotivou České Velenice. První dvě části utkání jasně vyhráli a před závěrem tak vedli 4:0 o 130 kuželek. Ani výborné výkony hostujících hráčů již nemohly na konečném vítězství klokanů nic změnit. Nejlepší výkon v utkání zahrál Zděněk Dvořák, který porazil 635 kuželek. Z domácího celku zahrál nejlepší výkon Jiří Baloun 608 kuželek. Při stavu 1:1 vedli o 51 kuželek. To bylo, ale ze strany hostujícího celku vše.

KK Zábřeh hostil v tomto kole Spartak Přerov. Hosté měli v úvodu utkání zásluhou výborného výkonu Michala Pytlíka, který porazil 635 kuželek, mírně navrch. Další body již putovaly na stranu domácích hráčů a ti nakonec zvítězili 7:1 o 47 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Marek Ollinger, který porazil 591 kuželek.

Datum: 15. 10. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa