ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 3. kolo

Rosice excelovaly v Náchodě. Pět šestistovek a celkově poražených 3643 kuželek. Výhra 7:1.

Ve třetím kole soutěže měly navrch hostující celky. Dokázaly zvítězit ve třech utkáních zatím co domácí pouze ve dvou.  Překvapivě jasná výhra Slovanu Rosice po vynikajícím výkonu v Náchodě. Rosické hráčky pokořily pět šestistovek a porazily celkem 3643 kuželek. Mnichov jim prospěl. Slavie Praha zvítězila bez větších problémů ve Vyškově a souboj v Jičíně ovládly hráčky Spartaku Přerov, které zvítězily 7:1. V domácím prostředí uhájily body hráčky KC Zlína, které přehrály KK Jihlavu a TJ Valašské Meziříčí porazilo SKK Rokycany. Po tomto kole jsou bez ztráty bodu v tabulce již jen dva celky, a to Slovan Rosice a Slavie Praha. Na výhru nedosáhly tři celky, a to SKK Rokycany, KK Vyškov a SKK Jičín.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Na kuželně v Náchodě z tohoto počtu pět a všechny šly na konto hostujících hráček z Rosic. Nejlepší výkon zahrála Natálie Topičová Slovan Rosice, která porazila 632 kuželek. Skvěle ji sekundovala její spoluhráčka Naďa Dobešová, která porazila 622 kuželek. Výborný výkon podala ve Vyškově hráčka Slavie Praha Linda Lidman, která porazila 620 kuželek.

KC Zlín po dobrém výkonu jasně přehrál KK Jihlavu poměrem 7:1. Jihlava držela s domácím celkem krok pouze v úvodní části zápasu, kde jediný bod na konto hostujícího celku připsala Kamila Jirsová. V dalším průběhu zápasu měly navrch domácí hráčky. Bohdana Jankových porazila 615 kuželek a Monika Bagári 603 kuželek. Šestistovku ještě atakovala Petra Šustková, která porazila 591 kuželek. Na to hostující hráčky nenašly odpověď.

Nováček soutěže KK Vyškov hostil pražskou Slavii. Hostující celek ovládl úvod utkání, kde jeho hráčky braly oba body. Dařilo se Lindě Lidman, která porazila 620 kuželek. V dalších částech utkání již domácí hráčky držely krok a získaly dva body. To ale na otočení vývoje utkání nestačilo. Nejlepší výkon z domácího celku zahrála Michaele Kouřilová, která porazila 574 kuželek. Slavie nahrála celkově o 164 kuželek víc a zaslouženě zvítězila 6:2.

Tahák kola mezi SKK Náchodem a Slovanem Rosice (oba celky získaly minulý týden v klubových soutěžích v Mnichově bronz) měl až příliš jednostranný průběh. Hráčky Slovanu Rosice podaly vynikající výkon, na který nedokázaly domácí hráčky odpovědět. Jediný bod pro domácí získala Kateřina Majerová po výkonu 594 což byl i nejlepší výkon domácího celku. Rosické hráčky šly pětkrát přes šest set. Celkově porazily 3643 kuželek o 242 víc jak domácí hráčky.

TJ Valašské Meziříčí hostilo v tomto kole SKK Rokycany. No vyrovnaném úvodu utkání, kde obě družstva získala bod ovládly domácí hráčky střed utkání, kde braly oba body a šli do vedení o 57 kuželek. V závěru byly lepší hostující hráčky, ale na otočení vývoje utkání to nestačilo. Valašské Meziříčí zvítězilo 5,5:2,5 o 26 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Kristýna Pavelková, která porazila 573 kuželek. Za Rokycany byla nejlepší Lenka Findejsová 569 poražených kuželek.

SKK Jičín nestačil v tomto kole doma na Spartak Přerov. Co se týká zisku bodů měly navrch hostující hráčky. Jičínu povolily jedinou výhru, a to ve střední části, kde Helena Šmalová přehrála Zuzanu Machalovou. Nejlepší výkon v utkání zahrála Kateřina Pytlíková z Přerova, když porazila 591 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Petra Abelová výkonem 586. Měla smůlu, že hrála právě na Kateřinu Pytlíkovou.

 

Datum: 15. 10. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa