ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2022/23 – 2. kolo

Hráčky Slovan Rosice nadělily kanára KK Vyškovu. Vlasta Kohoutová ze Slavie Praha nejlepší výkon kola 633 poražených kuželek.

Ve druhém kole dosáhly z hostujících celku na výhru pouze hráčky SKK Náchod, když v Rokycanech zvítězily po dobrém výkonu 6:2. Ve zbývajících čtyřech utkáních se ze zisku bodů radovaly domácí celky. V tabulce jsou čtyři celky bez prohry dva mají po jedné výhře a na zisk bodů nedosáhly čtyři týmy. Šestistovky padly v tomto kole dvě. Zasloužily se o ně hráčka Slavie Praha Vlasta Kohoutová, která porazila 633 kuželek a v Rosicích porazila Natálie Topičová 616 kuželek. Na šestistovku těsně nedosáhly hráčka Slovanu Rosice Anna Štraufová 598 a Martina Hrdinová z SKK Náchod 593.

SKK Rokycany nestačily v domácím prostředí na dobře hrající SKK Náchod. Úvodní část utkání vyzněla jasně ve prospěch hostujícího celku, když Eliška Boučková a Martina Hrdinová získaly po dobrých výkonech oba body a Náchod si vytvořil náskok 105 kuželek. Po dělbě bodů ve střední části útočily domácí hráčky na zisk bodů. Dostatečný náskok hostujícího celku v poražených kuželkách již nedovolil ani v případě výher dosáhnout domácímu celku na zisk bodů. V závěrečných duelech na kuželky obě domácí hráčky sice na poražené kuželky zvítězily, ale Aneta Cvejnová uhrála bod na 573 kuželek na 580 Terezie Krákorové, když na body zvítězila 2,5:1,5.

KK Jihlava porazila doma TJ Valašské Meziříčí. Hostující hráčky po výpadku domácích ovládly úvod utkání, ve kterém zvítězily 2:0 o 98 kuželek. To ale bylo ze strany TJ Valašského Meziříčí vše. Zbývající duely jasně vyhrály domácí hráčky a v konečném účtování zvítězily 6:2 o 36 kuželek. Nejlepší výkon domácích i utkání zahrála Jana Braunová, která porazila 583 kuželek. Z hostujícího celku zahrála nejlepší výkon Markéta Vlčková díky lepší dorážce, než měla její spoluhráčka a to 561 kuželek.

Slavie Praha přehrála jasně nováčka nejvyšší soutěže SKK Jičín. Úvod utkání byl vyrovnaný. Oba celky získaly po bodu. Domácí celek měl nahráno díky výbornému výkonu Vlasty Kohoutové, která porazila 633 kuželek k dobru 54 kuželek. V dalším průběhu utkání již hráčky SKK Jičín na zisk bodu nedosáhly, a tak utkání skončilo jasnou výhrou Slavie 7:1 o 213 kuželek. Nejlepší výkon z hostujícího celku zahrála Jana Bínová, která porazila 576 kuželek.

Hráčky Slovanu Rosice hostily nováčky nejvyšší soutěže KK Vyškov a v nejlepším výkonu kola 3487 kuželek nadělily soupeřkám kanára po výhře 8:0. Hostující hráčky neměly v průběhu utkání mnoho šancí na zisk bodu. Nejlepší výkon zápasu zahrála domácí hráčka Natálie Topičová, která porazila 616 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší Lucie Trávníčková výkonem 567 kuželek. Útočila na zisk bodu, ale poslední dráhu prohrála se svou soupeřkou Annou Štaufovou o 37 kuželek a bylo po naději.

Spartak Přerov přehrál v dramatickém utkání KC Zlín 5:3. Hostující celek neměl v Přerově daleko k tomu, aby alespoň uhrál alespoň remízu. Úvodní část utkání vyzněla ve prospěch domácích poměrem 2:1 o 110 kuželek. Ve druhé části domácím uhrála důležitý třetí bod Šárka Nováková, která porazila po zisku shodného počtu bodů na poslední dráze o osm kuželek svoji soupeřku Michaelu Matlachovou. Rozhodla pravděpodobně poslední dorážka, kde hostující hráčka po výborných plných zaváhala v dorážce. Obě hráčky měly na svém kontě na poslední dráze čtyři mávky, ale domácí hráčka měla na svém kontě 44 a soupeřka jen 27 poražených kuželek. Celkově duel vyhrála domácí hráčka o sedm a bylo rozhodnuto o výhře domácího celku 5:3 o 44 kuželek. Zbývající dva duely vyhrály hostující hráčky.

Datum: 1. 10. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa