ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KuLi aktuality - Jak to vidí týmy

V posledním čísle Kuli (6/2022) jste měli možnost dozvědět se od čtyř interligových týmů, jak vidí jejich šance v tomto ročníku. Přečtěte si nyní, jak vidí šance i zbývající týmy. Jaké největší změny v týmu u nich nastaly a jaké jsou jejich reální cíle pro tento ročník.

Jednotlivých týmů jsme se zeptali....

  1. Jak vidíte šance v nadcházejícím ročníku Interligy?
  2. Čeho byste chtěli dosáhnout?
  3. Došlo u vás k nějaké změně v týmu?
  4. Jak probíhala příprava na nadcházející ročník?

KK JEŽCI JIHLAVA - PETR DOBEŠ JR.

  1. Žádné konkrétní cíle jsme si letos nenastavili. Je důležité dobře odstartovat sezónu a poté chceme jít „step by step“, čeřit vody a dotírat se na špičku tabulky.
  2. Primárně toho, abychom nemuseli sestavu skládat dle zdravotního stavu jednotlivých hráčů, ale podle jejich momentální formy. Pokud se nám to podaří, tak věřím, že jsme schopni znovu získat některý z cenných kovů.
  3. V průběhu roku jsme dospěli k názoru, že nejen z výkonnostních, ale také zdravotních důvodů potřebuje náš kádr čerstvý vítr do plachet. Ten se nám podařilo přivést v podobě Mojmíra Holce z Dačic, který byl v minulé sezóně třetím nejlepším hráčem 1. ligy mužů. Po dlouhodobém zranění se navíc postupnými kroky vrací zpět do kondice domácí špílmachr Jan Kotyza.
  4. Letošní přípravu na sezónu zahájila první tréninková skupina týdenním kempem v Chorvatsku, který byl zaměřen především na mentální přípravu. Poté následovalo společné klubové soustředění v Šanově. V průběhu léta se většina týmu scházela na společné tréninkové jednotky v Jihlavě. První víkend v září jsme se zúčastnili tradičního Crown Cupu v Dačicích, který byl zároveň pomyslnou generálkou před začátkem soutěže.

KK SLAVOJ PRAHA - EVŽEN VALTR

  1. Věříme, že nový ročník Interligy bude podobně vyrovnaný a napínavý jako ten loňský.V minulých ročnících jsme se přesvědčili, že vyhrát se dá v ,,podstatě,, s každým , protože utkání vždy začíná za stavu 0:0. Proto naše šance vidíme 50:50   
  2. Cílem pro letošní ročník je potrápit co nejvíce favority soutěže a celkově dosáhnout umístěnÍ zajišťující účast v mezinárodních pohárech.
  3. Pro letošní soutěžní ročník naše družstvo nezaznamenalo příliš velkých změn. Kluci zrají jako víno 😃 a věříme, že se budou i nadále zlepšovat.
  4. Příprava na nový ročník probíhá formou tréninkových dávek okořeněných účastí na řadě turnajů.

SKK ROKYCANY - JAN ENDRŠT

  1. Šance jsou tu vždycky, záleží na momentální formě. 
  2. Nebudu skrývat velké ambice. Chtěli bychom být na bedně v Interlize a zároveň obhájit český titul. Jestli se nám podaří potrápit Podbrezovou a Trstenou, bude to příjemný bonus. Vzhledem ke změnám ve všech týmech by se nám mohlo podařit s nimi odehrát vyrovnanější zápasy. 
  3. Ano. Z týmu odešel zpět do Č.Kostelce Dan Neumann a přivedli jsme dvě posily, Radka Hejhala a Michala Bučka. Oba mají zkušenosti z reprezentace i ze zahraničních soutěží a věříme, že jako tým budeme konkurenceschopní i těm nejlepším.
  4. Klasicky jako každý rok. Spousta z nás se připravovala individuálně dle svých časových i fyzických možností. Odehráli jsme jeden přátelák a jeden společný turnaj družstev. Výkony v přípravě ale často nic neznamenají. Až ligová soutěž ukáže, jak kvalitní přípravu každý absolvoval. 

TJ VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - TOMÁŠ CABÁK

  1. Letošní ročník Interligy bude silný. Týmy na vedoucích místech loňského ročníku posílily o kvalitní hráče a tudíž je vidím opět na předních místech tabulky. U nás v týmu  žádné změny nestaly. Věřím však,  že navážeme na loňský ročník a budeme se snažit útočit na co nejvyšší umístění v tabulce.

TJ SOKOL BRNO HUSOVICE - MICHAL ŠIMEK

  1. Do nadcházejícího ročníku máme skromné cíle, a to udržet příslušnost v IL i pro další sezónu.
  2. Rádi bychom nechali v tabulce za sebou nějaký český tým, ale když se podívám na sestavy soupeřů, tak nás nečeká nic lehkého. I přes nucený přesun kuželny bychom chtěli těžit z domácích drah, kde se nám loni moc nedařilo, s českým zástupcem pouze 1 bod.
  3. Tým zůstal, i přes velkou snahu získat nějakou posilu, ve stejném složení.
  4. Příprava probíhala u každého hráče individuálně. Každý si zajel někam na turnaj a týden před začátkem IL jsme se zúčastnili CROWN CUPu v Dačicích.

SKK HOŘICE - JIŘÍ BAIER

  1. Jsme nováček a naše ambice nejsou veliké. Chtěli bychom se hlavně udržet, zabydlet se v Interlize.
  2.  Nespadnout, stát se konkurenceschopným členem Interligy a vše hlavně zvládnout finančně.
  3. Tým A družstva Hořic zůstává jako loni, jedna posila je mladý a perspektivní hráč z Kostelce Petr Vaněk. 
  4. To byl trochu problém, v srpnu probíhala rekonstrukce naší kuželny, naše A-čko jezdilo trénovat do Jičína.

ŠK ŽELEZIARNE PODBREZOVÁ - JAN BÍNA

  1. I po odchodu Erika Kuny jsou naše šance vysoké, máme kvalitní tým, což ukážeme v průběhu sezóny.
  2. Určitě bychom chtěli znovu vyhrát Interligu a slovenskou část ligy. Jako další naše cíle jsou mezinárodní akce, což je úspěch na světovém poháru v Mnichově a následná liga mistrů.
  3. Jak už jsem zmiňoval, tak nás opustil Erik Kuna, který přešel do italského týmu Neumarkt. Na jeho místo momentálně bude nastupovat mladá generace.
  4. Příprava začala už první víkend v srpnu, kdy jsme se sešli v Podbrezové. Další víkendy už byli v režii přátelských utkání. Celkem jsme se zúčastnili čtyř přátelských utkání, jak v Česku, tak na Slovensku. 

TJ RAKOVICE - BORIS ŠINTÁL

  1. V prvom rade pevne veríme, že ročník bude odohraný bez obmedzení a môžme sa tak plne sústrediť len na kolky.
  2. Chceli by sme "plávať" v kľudných stredných vodách, avšak radi by sme boli keby to vypáli na medailu ;) ale ako sa hovorí, sezóna je veľmi dlhá takže nemáme príliš veľké oči. Taktiež sa chceme prezentovať dobrými výkonmi na nbc cupu v Rumunskom Cluji. 
  3. Prišlo u nás k jednej zmene. Posilnili sme sa o Martina Dolnáka, ktorý k nám prišiel na trvalý prestup z ŠK Modranka.
  4. Tento rok nebola príprava nejak extrémne dlhá, nakoľko sme organizovali letný turnaj. Zvyčajne ho robíme v zime ale už dva roky nám nebol kvôli covidu umožnený klasický termín. Turnaj nám mnohým vyplnil polovicu leta. Absolvovali sme viaceré prípravné zápasy a tréningové jednotky. Myslím, že sme vhodne pripravený na nový ročník Interligy a už sme všetci v nervóznom očakávaní. 

KK TATRAN SUČANY - ROMAN BUKOVÝ

Naše šance v nasledujúcej sezóne vidím viac menej v spodnej polovici časti tabuľky.V priebehu prestávky od poslednej sezóny v klube prebehlo turbulentné obdobie ohľadalom hracieho kádra.Ten oproti minulej sezóne sa dosť pomenil, keďže nám vypadlo skoro až šesť hráčov, ktorý nemôžu zasiahnuť minimálne do jesenej časti.Preto naše ambície budú viac mej asi od prveho až do posledného kola sa na konci sezóny sa udržať v Interlige. Urcite budeme bojovať každý zápas, ale konkurencia v iných kluboch v porovnaní s našou je vyššia.Pripravu na sezónu viac menej absolvoval každý sám, keďže pracovné povinnosti má každý inak a nie vždy sme mohli sa všetci stretnúť pokope.

ŠKK TRSTENÁ STAREK - MARTIN STAREK

  1. Chceli bychom vyhrat Interligu ,co by bol pre nas najvacsi uspech.
  2. To je asi rovnaka otazka ako v bode1.
  3. Prisla k nam staronova posila Ivan Cech, cim sme sa vyrazne posilnili.
  4. Priprava je v plnom prude, mame treningy  kolkarske aj kondicne. Odohrali sme priatelske zapasy. Pripravenost na buducu cezonu vyzera vyborne, uz len to budeme musiet potvrdit v zapasoch, co myslim, ze sa nam podari.

TJ LOKOMOTIVA VRÚTKY - PETER MARČEK

  1. Naše šance v Interlige su po posilnení jednotlivých družstiev a prestavbe domácich drah družstiev tak max 10 priečka.
  2. V tohtoročnom ročníku by sme chceli stabilizovať náš káder a zabudovať dvoch dorastencov do družstva.  Náš cieľ je jednoznačný zachranit pre Lokomotívu Vrútky Interligu.
  3. Do kádra sme doplnili jedneho dorastenca a do klubu sa vrátil z Galanty Stanislav Kupčok. Nie su to velke posily, ale aspon prinesu trosku konkurencie do družstva.
  4. Pri rekonštrukcii dráh sa naša priprava zúžila na domacu kolkáreň, aby sme ju dostali do ruky a priblížili sa k výkonom minulého roku.
Datum: 26. 9. 2022 | Sekce: KuLi aktuality | Autor: Marie Říhová