ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 2. kolo

Hráči Dačic překvapivě prohráli doma s Lokomotivou České Velenice a Klokani nestačili doma na Lokomotivu Trutnov. Nejlepší výkon kola Zdeněk Dvořák z Lokomotivy České Velenice. V Dačicích porazil 643 kuželek.

Ve druhém kole soutěže si připsaly domácí celky na svoje konto čtyři výhry, hosté se radovali z výher ve dvou utkáních. Centropen Dačice překvapivě přenechal v jihočeském derby oba body Lokomotivě České Velenice a Lokomotiva Trutnov zvítězila v Dobřanech. Ve Vyškově sahalo TJ Valašské Meziříčí na oba body. V dramatické koncovce jim chybělo velmi málo k dosažení úspěchu.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Nejlepší výkon kola zahrál v Dačicích Zdeněk Dvořák z Lokomotivy České Velenice. Porazil 643 kuželek a velkou měrou přispěl k výhře hostujícího celku. V Dobřanech podal nejlepší výkon domácí hráč Lukáš Doubrava, když porazil 634 kuželek. Ani to nepomohlo domácímu celku k celkové výhře. Svým výkonem mu sekundoval hráč hostujícího celku Ondřej Stránský výkonem 627 poražených kuželek. Na 620 poražených kuželek dosáhl nejlepší v pořadí jednotlivců loňské sezóny Zdeňek Ransdorf hráč Sokola Duchcov.

Sokol Duchcov hostil nováčka soutěže Spartak Přerov a bez větších problémů zvítězil hladce 7:1. Jediný bod na konto hostujícího celku připsal ve střední části utkání Vladimír Mánek, který těsně přehrál Davida Horáka. Domácí hráči ve dvou případech pokořili šestistovku. Milan Stránský porazil 616 kuželek a Zdeněk Ransdorf 620 kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlepší výkon Michal Pytlík, který porazil 593 kuželek.

Nováček soutěže se poprvé představil v letošním ročníku. Hostil družstvo TJ Třebíč a zcela zaslouženě zvítězil 5:3. Třebíč propadla v úvodní i střední části utkání. Sadská vedla před závěrečnou části utkání 3:1 o 148 kuželek. Dotahováci z Třebíče Robert Pevný a Lukáš Vik dělali, co mohli. Oba ve svých duelech zvítězili, ale korigovat ztrátu v poražených kuželkách se jim nepovedlo. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč David Sukdolák, který jako jediný v utkání pokořil hranici šesti set výkonem 602 poražených kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Lukáš Vik, který porazil 587 kuželek.

Průběh utkání ve Vyškově, kde domácí hostili TJ Valašské Meziříčí byl opět extrémně vyrovnaný. Domácí hráči na rozdíl proti minulému týdnu v Třebíči vyšli z utkání vítězně. Hosté začali ve Vyškově výborně. Vyhráli oba duely a po úvodní fázi utkání vedli o 57 kuželek. Ve střední části se karta obrátila. Oba body si připsali domácí hráči a před závěrem měli k dobru čtyři kuželky. Závěr utkání byl neskutečně vyrovnaný. Hráči a obou stranách získali po dvou pomocných bodech, a tak rozhodovaly kuželky. Domácí Josef Touš přehrál svého soupeře o pět kuželek. Hostující hráč Michal Jurečka přehrál svého soupeře o šest kuželek. Oba celky, tak braly v závěru po bodu a o celkovém vítězství rozhodovaly poražené kuželky. Těch měli v konečném účtování na svém kontě o tři víc domácí hráči a připisují si do tabulky dva body. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Radim Metelka, který porazil 599 kuželek. Z domácího celku byl nejlepší Petr Pevný výkonem 594 poražených kuželek.

V jihočeském derby hostil Centropen Dačice Lokomotivu České Velenice a překvapivě přenechal svému soupeři oba body. V úvodu utkání si oba body připsali na svoje konto hosté, střední část ovládli domácí, a tak byl před závěrem strav utkání 2:2. Velenice měly na svém kontě plus 17 kuželek. V závěru utkání získaly oba celky po bodu, a tak o výhře hostí rozhodl vynikající výkon Zdeňka Dvořáka, který porazil svého soupeře po výkonu 643 o 68 kuželek. Za Dačice zvítězil ve svém duelu Zdeněk Pospíchal jen o 17 kuželek, a tak bylo rozhodnuto. Lokomotiva zvítězila 5:3 o 68 kuželek. Z domácího celku zahrál nejlepší výkon Zdeněk Pospíchal, který porazil 580 kuželek.

Klokani v tomto kole nestačili na dobře hrající Lokomotivu Trutnov, když jim přenechali oba body po prohře 5:3 o 25 kuželek. Všechny části utkání skončily dělbou bodů a ve všech případech měli na kuželky navrch mírně hosté. Po úvodu vedli o 11 kuželek, ve druhé části zvýšili náskok o 12 kuželek a v závěru ještě svůj náskok navýšili o dvě kuželky. V utkání padly tři šestistovky. Nejlepší výkon zahrál domácí hráč Lukáš Doubrava, který porazil 634 kuželek. Zbývající dvě šestistovky uhráli hosté, Roman Straka porazil 611 kuželek a Ondřej Stránský 627 kuželek.

KK Zábřeh hostil Slovan Rosice a bez větších problémů zvítězil 6:2 o 106 kuželek. Hosté drželi s domácím celkem krok po dvě třetiny utkání. Před závěrečnou fází zápasu byl stav utkání 2:2 a Zábřeh měl navrch 41 kuželek. Závěr hostům nevyšel. Domácí hráči své duely jasně vyhráli a navýšili svůj náskok na konečných 106 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Martin Sitta, který porazil 581 kuželek. Z hostujícího celku zahrál nejlépe Ivo Fabík výkonem 575 poražených kuželek.

Datum: 24. 9. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa