ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2022/23 – 1. kolo

V prvním kole úspěšné hostující celky. Pouze TJ Třebíč si připsala body v domácím prostředí, když těsně přehrála na KK Vyškov.

S nástupem podzimu zahájil další ročník 1KLM. V úvodním kole soutěže se dařilo hostujícím celkům, které zvítězily ve čtyřech utkáních. Z domácích celků se podařilo zvítězit pouze hráčům TJ Třebíč, ale i ti měli v souboji s KK Vyškovem namále. V dramatické koncovce nahráli o dvě kuželky víc. Utkání KK SDS Sadská muselo být odloženo z důvodu nemoci na straně Lokomotivy České Velenice. Čtyři hráči nemohli ze zdravotních důvodů nastoupit. Doufám, že se do příštího týdne dají dohromady.  

V prvním kole pokořili hranici šest set pouze tři hráči. V Třebíči porazil hráč KK Vyškov Petr Pevný 611 kuželek a domácí hráč Lukáš Vik 605 kuželek. V Trutnově dosáhl na šestistovku hráč hostujícího celku Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf, který porazil 603 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo KK Zábřeh a se svým soupeřem drželo krok pouze v úvodu utkání, kde jediný bod pro domácí družstvo zaznamenal Radim Metelka po výhře 2,5:1,5 nad Jiřím Michálkem. KK Zábřeh byl v dalším průběhu utkání lepší. Jeho hráči získali všechny zbývající body a jasně zvítězili 7:1 o 140 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Martin Sitta, který porazil 575 kužele. Z domácího celku byl nejlepší Radim Metelka výkonem 573 poražených kuželek.

Staronový účastní 1KLM Spartak Přerov hostil družstvo Centropenu Dačice, které v loňském ročníku skončilo na druhém místě. Úvod utkání skončil nerozhodně 1,5:1,5 a domácí hráči měli navrch 9 kuželek. Ve druhé části zápasu byli hosté lepší, zvítězili ve všech třech duelech, a to znamenalo celkovou výhru 6,5:1,5 o 51 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující hráč Jiří Němec výkonem 591 kuželek. Z domácího družstva zahrál nejlépe Petr Pavelka, který porazil 590 kuželek, který zremizoval svůj souboj s Petrem Vojtíškem, který porazil rovněž 590 kuželek.

Lokomotiva Trutnov hostila v úvodním kole soutěže vítěze loňského ročníku Sokol Duchcov. Domácím se jako již tradičně v úvodu soutěže příliš nedařilo a toho hosté, kteří rovněž nepředvedli oslnivý výkon, dokonale využili. Jasné výhry hostujících hráčů v úvodu utkání naznačily, jakým směrem se bude utkání vyvíjet. Domácí získali ve střední části bod, který uhrál Marek Žoudlík po výhře 3:1 (521-500) nad Jiřím Semelkou. Závěr utkání se opět hrál v režii hostů. Oba duely jasně vyhráli a dovedli utkání do vítězného konce. Duchcov zvítězil 7:1 o 113 kuželek. Jedinou šestistovku a tím i nejlepší výkon v utkání zahrál hráč Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf, který porazil 603 kuželky. Z domácího celku byl nejlepší Jiří Bartoníček výkonem 573 kuželek.

Rosice hostily v úvodu soutěže Klokany z Dobřan a utkání se pro domácí v úvodu nevyvíjelo vůbec dobře. Oporu Rosic Jiřího Zemka postihly v úvodu utkání zdravotní svalové problémy. Domácí byli pravděpodobně bez náhradníka, kterého zajistili až na třetí dráhu, ale to už byla ztráta příliš velká. Náhradník se rovněž nepochlapil (rok nehrál), a tak z toho byl výkon 423 a obrovská ztráta domácího celku. Hráči Rosic sice v koncovce uhráli dva body, ale ani to na slabě hrající Klokany nestačilo. Hosté zvítězili 6:2 o 57 kuželek na celkový výkon 3204. Z domácího celku zahrál nejlépe Adam Palko, který porazil 574 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Jiří Baloun výkonem 562 kuželek.

TJ Třebíč hostila v tomto kole KK Vyškov, a tak vyrovnané utkání jsem dlouho neviděl. Hostující celek od úvodu utkání po dobrém výkonu Petra Pevného udržoval náskok v celkově poražených kuželkách o cca 30 kuželek. V úvodu hosté uhráli oba body při náskoku 33 kuželek. Střední část utkání byla opět vyrovnaná, s tím rozdílem, že oba body putovaly na stranu domácích. Miroslav Ježek na kuželky prohrál o 14 kuželek, na pomocné body zvítězil 3:1 a na konto domácího celku připsal cenný bod. Před závěrem stav 2:2 a 28 kuželek ve prospěch Vyškova. V závěru utkání bylo vše otevřené a do závěrečných hodů nic nerozhodnuto. V souboji Roberta Pevného a Tomáše Procházku si připsal bod domácí hráč až v samotném závěru duelu. Lukáš Vik měl v duelu s Ondrou Toušem díky výborné první dráze mírně navrch a rovněž dovedl svůj duel do vítězného konce. V celkově poražených kuželkách to bylo v závěru dost nepřehledné. Po posledních hodech nakonec zůstaly na kontě domácích dvě kuželky do plusu, a to znamenalo výhru 6:2. Nejlepší výkon v utkání Lukáš Vik 605 kuželek. Nejlepší výkon utkání zahrál Hostující hráč Petr Pevný, který porazil po výborném výkonu 611 kuželek.

Datum: 18. 9. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa