ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

České akademické hry 2022 znají své vítěze

Letošní České akademické hry se uskutečnily v Českých Budějovicích, kde se konaly vůbec poprvé. Od 15. do 22. června se v jihočeské metropoli a jejím okolí rozdávaly tituly Akademického mistra či mistryně celkem v devatenácti sportech. Ty kuželkářské vybojovali Jan Mecerod a Natálie Topičová.

Soutěž hostila kuželna místní Lokomotivy, která nepatří mezi nejlehčí. Celkem 19 mužů a 6 žen se tak muselo poprat s nelehkou úlohou. Na kuželně navíc panovaly opravdu velice složité podmínky a obstát mohli pouze ti nejlepší, což potvrdila už první čtveřice. Turnaj se bohužel neobešel bez menších zranění a několika pádů při hře.

S nastalými okolnostmi si nejlépe poradil Jan Mecerod z brněnské Mendelovy univerzity, když se počítadlo u jeho jména zastavilo na čísle 558 a potvrdil roli jednoho z hlavních favoritů. O 16 kuželek na něj nestačil druhý Martin Dzúrik (542) z Masarykovy univerzity v Brně. Velké drama nastalo v boji o třetí místo. Z důvodu shodného náhozu (539) se v mužské kategorii musely rozdat nakonec hned dvě bronzové medaile, jež si za své výkony vysloužilo duo David Novák (Vysoká škola chemicko-techologická v Praze) a Michal Brachovec (Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích), hájící na klubové úrovni shodně barvy Kostelce nad Černými lesy.

Soutěž žen s přehledem ovládla Natálie Topičová (516), reprezentující pardubickou univerzitu, obhájila tak titul z loňských Akademických her, které se konaly v Olomouci. Stříbro si, stejně jako mezi muži, připsala Masarykova univerzita, tentokráte zásluhou Simony Koreňové, která porazila 469 kuželek. Bronz získala pro olomouckou Univerzitu Palackého Veronika Horková výkonem 466.

ČAH 2022 - výsledky

Datum: 28. 6. 2022 | Sekce: KuLi aktuality | Autor: ČKA