ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Otočac se stane dějištěm EU kempu pro mládež

Šestidráha v malém chorvatském městečku Otočac se tento týden stane dějištěm EU kempu pro mládež. Tento chorvatský projekt v rámci EU Erasmus+ je vypsán pro U14-U19 na 3 roky.

Spolupozvána byla Česká republika, Srbsko, Slovinsko a Podbrezová (SVK). Součástí tohoto projektu jsou mimo jiné i 3 letní kempy pro mládež. Z důvodu karanténních opatření se však první ročník nekonal. Česká výprava se tedy účastní již druhého kempu v rámci tohoto projektu.

Celá akce bude zahájena v úterý 28. června 2022 a ukončena v úterý 5. července 2022 dopoledne. Během celého týdne se budou účastníci věnovat technice koulení, seznámí se s vrcholovými tréninkovými metodami, zaměří se na fyzickou přípravu a zahrají si také několik soutěží.  Výstupem tohoto chorvatského projektu bude „příručka“, pro pořádání maximálně efektivních mládežnických kempů. Účastníci si zažijí, jak by měla vypadat správná kuželkářská příprava, a budou mít možnost srovnání s vrstevníky z ostatních zemí. Hlavním trenérem je Miloš Ponjavič (trenér Podbrezové a zároveň německé reprezentace), což již předem slibuje kvalitní akci.

Pozvánku na kemp dostali 3 dívky a 3 chlapci z České republiky. Jsme přesvědčení, že tato akce poskytne naší mládeži pevné základy pro kvalitní kuželkářskou přípravu, kterou v budoucnu mnohokrát zúročí.

Nominované hráčky a hráči:
Kristýna Blechová                              TJ Sokol Šanov
Nikola Sobíšková                               KK Kosmonosy
Nikola Tobolová                                 TJ Sokol Sedlnice

Jakub Fábík                                        TJ Spartak Bílovec
Radek Kutil                                        TJ Sokol Zahořany
Ondřej Stránský                                 SKK Vrchlabí

V pátek 1: července proběhne soutěž mezinárodních mix skupin + 120 hodů do kombinace jednotlivců. Živý přenos můžete sledovat zde

Datum: 28. 6. 2022 | Sekce: Mládež | Autor: Marie Říhová