ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Neregistrovaní mají nového mistra

MČR neregistrovaných hráčů má za sebou finálový turnaj pro rok 2022.

Jubilejní XV. ročník MČR neregistrovaných v kuželkách je již minulostí. Celkem se do soutěže přihlásilo 53 družstev zastupujících jednotlivé soutěže neregistrovaných kuželkářů z Čech a Moravy, aby si to na čtyřech kvalifikačních místech (Šumperk, Praha-Žižkov, Kamenice nad Lipou a Mistřín) rozdala o postup do finále, kam se dostalo dle postupujícího klíče 24 nejlepších.

O víkendu 28.-29. května se finalisté postupně sjížděli na novou a moderní kuželnu do Prušánek. Na padavé a připravené kuželně byly k vidění parádní náhozy, ale - jak už to ve sportu chodí - i zklamání a 8 týmů se již do nedělního užšího finále nedostalo.

Sobota nejlépe vyšla týmu ČD Uzel Přerov, který sundal nádherných 1.180 kuželek (440 dorážka!), skvělým náhozem 328 (141 dorážková!) se blýskl Jaroslav Kolla, což se ukázalo být nejlepším výkonem jednotlivce celého mistrovství. Když k tomu Petr Šístek přidal další třístovku a zbylí dva členové (František Hnilica a Vlastimil Křupala) nezklamali, byl z toho slibný náskok do druhého dne. Druhé skončilo Tespo Hořice "B" za výborných 1.150 a třetí Škoda Auto Kvasiny "A" se zastavila na čísle 1.143. S jistým odstupem, přesto s šancemi do neděle, šla družstva: 4. Resta Dakon Lověšice (1.130), 5. Bedřich Rokycany (1.129), 6. KOS Krnov (1.128), 7. Postup Blansko (1.124), 8.KK Tučňáci Třebíč (1.122) či 9. Orel Hranice (1.117).

V neděli už byly výkony o něco slabší, svoji roli možná sehrála i psychika. Nejlépe zahrál Ctirad Troubsko (1.132), což ho katapultovalo z 16. příčky na konečnou šestou. Třetí nejlepší nához předvedl Basket Hořice (1.102) a poskočil na 11.místo. O medailovou pozici si řekl Postup Blansko (1.130), který předvedl po oba dny vyrovnané náhozy. Bedřich Rokycany (1.095) už věděl, že titul neobhájí. Na řadě byla poslední čtveřice a rozhodovalo se až v závěrečných hodech. Nakonec náskok mazácky udržel ČD Uzel Přerov (2257), jen o tři kuželky zaostal celek z Blanska a se ztrátou 12 kolků končí třetí překvapení soutěže Tespo Hořice "B". Čtvrtý Bedřich Rokycany a pátá Škoda Auto Kvasiny shodně 2.224, ale dorážka mluví ve prospěch Rokycan.

Pro ČD Uzel Přerov je to v patnáctileté historii mistrovství již třetí titul a tím se žádný jiný celek pochlubit nemůže. Pikantní je, že přerovský celek proklouzl do finálové fáze jako náhradník, ale kvalitní, jak se ukázalo.

V jednotlivcích byl v součtu obou dní nejlepší Martin Fürst (Bedřich Rokycany) výkonem 608, 2. Roman Anderle (KOS Krnov) 600, 3. Tomáš Stojkovič (Postup Blansko) 598, 4. Vladimír Pech (Tespo Hořice "B") 585, 5. Jan Semrád (Postup Blansko) 584, 6. Miroslav Švamberg (Basket Hořice) 583.

Ve finále to padalo, o čemž svědčí, že v týmech padlo celkově třináct jedenáctistovek a v jednotlivcích jedenáct třístovek.

Podle ohlasů se v Prušánkách líbilo a panovala všeobecná spokojenost, za což se patří poděkovat po organizační stránce oddílu SK Podlužan Prušánky i personálu přilehlé hospůdky, která k atmosféře celého mistrovství nemalou měrou rovněž přispěla.

Na závěr bychom chtěli ještě dodat, že první dva týmy - ČD Uzel Přerov a Postup Blansko - budou Českou republiku reprezentovat na XII. ročníku MMA, uskuteční se 8. či 15. října a hostitelem bude polská Gostyň.

Pavel Frait, Milan Koblása a Ladislav Rolc


 

Datum: 6. 6. 2022 | Sekce: Neregistrovaní | Autor: Pavel Frait