ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Májový turnaj mládeže 2022

Poslední květnový víkend se v Pelhřimově uskutečnil Májový turnaj mládeže. Žáci a žákyně se mezi sebou utkali v soutěži družstev, tandemů a ve skákání přes švihadlo.

V sobotu 28. května zahájila Májový turnaj soutěž družstev. K vidění byly krásné výkony, dva z nich dokonce atakovaly magickou třístovku. Lada Hessová z Plzeňského kraje docílila výkonu 297 kuželek, Adam Vejmola z Olomouckého kraje 295. Vítězným družstvem se stal tým Olomouckého kraje, jehož čtyři hráči docílili celkem výkonu 1 013 poražených kuželek. S výkonem 1 001 se na druhém místě umístil Plzeňský kraj a třetí místo si odvezl Jihočeský kraj za 997 poražených kuželek.

Odchodem z dráhy ale sobotní program nekončil. Po hře si každý účastník odskákal jednu minutu přes švihadlo, soutěžilo se o titul Nejlepší skokan a Nejlepší skokanka. Aboslutně nejlepšího výkonu docílila Lucie Melicharová, které se povedlo 166 přeskoků. Z chlapců zvítězil Vítek Mikeš, kterému se povedlo 155 přeskoků. Nutno ovšem dodat, že výkony ostatních byly velmi kvalitní a oproti poslednímu ročníku je vidět velký pokrok. Po skákání si hráči a hráčky ještě chvíli povídali s členy Komise mládeže o rozcvičení před hrou a protažení po hře.

Turnaj pokračoval nedělní soutěží smíšených tandemů. Pro velkou většinu účastníků se jednalo o první zkušenost s touto soutěží. K vidění byla řada napínavých soubojů a ve spoustě z nich rozhodovala tzv. náhlá smrt. Pavoukem z 16 týmu do semifinále postoupili Tereza Keprtová a Adam Vejmola (Olomoucký kraj), Tereza Jíšková a Michal Šimsa (Ústecký kraj), Lada Hessová a Josef Fišer (Plzeňský kraj) a Rozálie Pevná a Josef Vrbka (Vysočina). Do samotného finále se nakonec probojoval tým Ústeckého a Plzeňského kraje. V něm pak zvítězila dvojice Hessová - Fišer, kteří porazili duo Šimsa - Jíšová 2:0 s krásným finálovým součtem 283.

Detailnější výsledky turnaje naleznete v příloze.

Velké poděkování patří všem účastníkům, jejich trenérům a doprovodům za to, jak výborně hráli, fandili a postarali se o skvělou atmosféru. Děkujeme také rozhodčím a pořadatelům z TJ Spartak Pelhřimov za perfektní organizaci celého turnaje a ceny, které měli pro účastníky připravené. Poděkování patří také Zdendovi Černému za jeho fotky.

Datum: 6. 6. 2022 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová