ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

"Na mistrovství je málo času na regeneraci," shrnuje Matthias Zatschkowitsch

Překlad rozhovoru s Matthiasem Zatschkowitschem, jehož originál naleznete na Facebooku "World Ninepin Bowling Championships 2022 - Elva".

Rozhovor s rakouským reprezentantem Matthiasem Zatschkowitschem byl veden večer po vyhlášení medailistů za smíšené tandemy a sprinty. Matthias se ve sprintu stal mistrem světa, ve smíšených tandemech, kde s ním hrála Laura Kollenda, bral bronz. Den předtím Matthias výkonem 699 vybojoval Rakousku bronzovou medaili. Odkaz na rozhovor: facebook.com/100266429189350/videos/302594272085581 

Zdravíme Vás z mistrovství světa juniorů v Elvě, máme tu čerstvého mistra světa Matthiase Zatschkowitsche. Jak se cítíš, Matthiasi? Právě jsi byl na pódiu, dostal jsi medaile...

Po tak dlouhém dni, kdy byly kromě sprintů na programu ještě smíšené tandemy, to byla opravdu úleva být na prvním místě. Loni jsem skončil druhý, teď první, takže je to opravdu skvělý pocit.

Co si myslíš o těchto dlouhých dnech, o dlouhé soutěži? Jaký vliv to má na tvoje tělo, na fyzickou přípravu. Je nutná velká odolnost a výdrž a ty jsi velký chlap. Jak to zvládáš?

Ano, pro mě to je trochu problém, ale ty další dny by to mělo být v pohodě. Normálně, když máte mezi hrami nebo disciplínami pauzy, je to snazší. Můžete si zajít k fyzioterapeutovi, na masáž, pak je to dobré.

Jak se vracíš zpátky do formy? Masáže, odpočinek?

Obvykle si najdu čas pro sebe, abych se mohl zklidnit, vyčistit si hlavu. Protože kuželky jsou z 90 % o hlavě. Natáhnu se, odpočinu si a vrátím se zpátky na dráhu.

Jak jsi zmínil tu hlavu, jaká jsou tedy tvoje tajemství? Můžeš se s námi o to podělit? Co ti pomáhá zklidnit se, odpočinout se a dát se zase dohromady?

Většinou se pokouším téměř usnout. Abych si vyčistil hlavu a restartoval mysl, tak myslím na ty opravdu dobré hry, které se mi v posledních dnech povedly, nebo na ty nejlepší celkově. Zkusím se do té hry v mysli vrátit a pak ji předvést na dráze.

Takže zítra by ses chtěl vrátit do té dnešní hry? Dnes jsi hrál velmi dobře, tak bych tipnul, že si budeš představovat právě tuhle hru?

Normálně ano, ale líbila se mi moje hra v týmech. Byla to jedna z mých nejlepších her stylově, i když ne nejvyšší číslo. Takže bych pro to porovnání využil nejspíš tuhle hru.

Co si zatím myslíš o Elvě a Estonsku?

Je to opravdu pěkné místo. Pro mě je lepší, když je tu trochu chladněji než doma. Myslím si, že to je dobré místo pro konání mistrovství světa, protože je to i trochu mimo velké město. Cítím se tu jako doma.

Díky, Matthiasi, a přeji hodně úspěchů do dalších soutěží.

Datum: 24. 5. 2022 | Sekce: Reprezentace | Autor: Ludmila Johnová