ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

"Kdybychom měli o trochu víc štěstí, mohlo to cinknout," říká Káťa Majerová

Rozhovor s nejlepší hráčkou družstva juniorek, Káťou Majerovou. Jak se jí v Elvě hrálo a jak se dělá dorážka 90?

Matračka důvěry Lídy a Tomáše

Na dalším rozhovoru jsme vyzpovídali nejlepší hráčku družstva juniorek, kterou byla Káťa Majerová s výkonem 615. Rozhovor jsme s Káťou dělali dva dny po soutěži družstev juniorek, ale z časových důvodů se nám ho povedlo přepsat a vložit až nyní, snad nám to odpustíte.


Káťo, pro tebe se nejedná o první mistrovství světa, ale jedná se o první mistrovství světa mládeže. Je to trochu paradox, že sis první účast odbyla na seniorském mistrovství. Vnímáš nějaký rozdíl mezi těmito akcemi? Co se týká atmosféry nebo stresu a podobně.

Určitě ano. Tím, že tohle je moje druhá zkušenost, už jsem věděla, do čeho jdu. Polsko pro mě bylo něco úplně nového. Neuměla jsem si moc představit, jak to bude probíhat nebo jak se začlením do kolektivu. Ale obě akce jsem si moc užila.

Kde se ti hrálo líp?

Asi zatím tady v Estonsku, ale ještě to neskončilo, takže těžko říct, jak to budu hodnotit na konci. (smích) Tím, že jsem už měla tu předchozí zkušenost, se mi tady zatím hrálo lépe.

Mám takový dojem, že v jedné z dílčích disciplín sis vytvořila osobní rekord. Byla to druhá dorážka, na 15 hodů to bylo 90. Je to rekord, nebo jsi už měla někdy něco podobného?

Je to určitě rekord, takovou dorážku jsem asi ještě neměla a myslím si, že jsem se k ní ani nepřiblížila.

A jak si myslíš, že se ti toho povedlo docílit?

Ani nevím, jak se to stalo, bylo to takové rychlé. Dostala jsem se do stavu, kdy jsem se hodně koncentrovala a moc jsem o tom nepřemýšlela. Hrála jsem si svoji hru. A přálo mi asi i štěstí, dopadlo to tam a zrovna to vyšlo.

Rozhovor děláme dva dny po soutěži družstev juniorek. Už opadl smutek ze čtvrtého místa a dochází vám, že jste dosáhly solidního výsledku a úspěchu, nebo ta bolet ještě přetrvává?

Ten smutek už není tak živý. Určitě nás mrzí, že ta trocha štěstí navíc tam nebyla. Ale myslím si, že jsme jako tým zahrály dobře, nejsem z toho extra smutná. Ještě trošku štěstí navíc tam mohlo být a mohlo to cinknout, ale nemám pocit, že z toho jsme nějak demotivované.

Vyhovuje ti nasazení do tandemů juniorek, nebo sis myslela na jinou disciplínu?

Asi mi to vyhovuje. Nemám ale moc zkušeností s žádnou z těchto kratších disciplín, takže nemůžu říct, co by mi sedělo víc nebo míň. Těším se, že si tandem zahraju.

Díky a hodně štěstí!

Rozhovor vedl Tomáš Valík.

Datum: 24. 5. 2022 | Sekce: Domácí soutěže | Autor: Ludmila Johnová