ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

KuLi aktuality – Baráž o Interligu v polovině

Baráž o Interligu je v polovině. Přinášíme shrnutí prvního utkání. Aktualizováno.

První zápas na kuželně v Dačicích máme za sebou. Byli jsme svědky napínavého utkání, které nabídlo vše, co jsme očekávali. Viděli jsme skvělé výkony i zvraty, zkrátka drama až do samého závěru. Zejména díky fanklubu domácích nechyběla ani tradičně výborná atmosféra, slyšet však byli i příznivci hostů.

Utkání skončilo lépe pro hosty z Brna, když na horké půdě Centropenu zvítězili poměrem 5:3, 3574:3535. Nejlepším hráčem na straně domácích se stal Mojmír Holec výkonem 609. Nejlepším hráčem hostů a zároveň celého utkání byl Petr Hendrych s 655 poraženými kuželkami.

Dále bych se s vámi chtěl podělit o výpovědi samotných aktérů. Z Dačic jsme vyzpovídali Mojmíra Holce a za Husovice se s námi o pár slov podělil Petr Hendrych, podrobnější vyjádření poskytl brněnský tým dodatečně ve 22:00.


Mojmír Holec (Dačice):

“Ačkoliv jsme do utkání vstupovali bez Josefa Brtníka a Tomáše Pospíchala, sestavu jsme doplnili o zkušené hráče z nižších soutěží. Vstup do utkání se nám vydařil, vedli jsme 2:0 o 60 kuželek. Úvod druhé části se nám taktéž vydařil, ještě jsme zvýšili náskok na 85 kuželek. Poté se hostům povedlo druhé střídání, Žižlavský na druhé (jeho první) dráze vyhrál nad Waszniovským o 51 kuželek, čímž podle mého názoru zlomil zápas. Ve vedlejší dvojici Hendrych porazil skvělých 655 kuželek, tam nebylo co řešit. Stav utkání byl 2:2, - 6 kuželek pro nás. Do závěru nastupovala dvojice Jiří Němec, Zdeněk Pospíchal proti Michalovi Šimkovi a Zdeňkovi Vymazalovi. Naší dvojici to příliš nevyšlo. Zdeněk Vymazal předvedl kvalitní hru, nicméně Jiří Němec dokáže zahrát neméně kvalitně. Myslím, že jsme na výhru měli, ale to se bohužel nepodařilo.

S výsledkem samozřejmě spokojeni nejsme. Šli jsme do zápasu s taktikou na výhru 6:2, bylo to dobře rozehrané, nevyšlo to. Husovice jdou do odvety s výhodou, ale sestavu stavíme my, pojedeme po dlouhé době ven v plné sestavě a jistou výhodou může být do jisté míry neznámé prostředí, ve kterém se odveta odehraje. Nic nevzdáváme, jdeme se o to poprat.”


Petr Hendrych (Husovice):

“Po ne úplně vydařené první dvojici jsem šel do utkání s tím, aby se závěr utkání nevedl v duchu stahování příliš velké ztráty, a to se nám naštěstí spolu se střídajícím Tomášem Žižlavským povedlo.”


Michal Šimek (Husovice):

Týmová strategie: Dačice mají skvělý tým, takže se budeme snažit o vytvoření přijatelného výsledku do odvety.

Týmová spokojenost s výsledkem: Samozřejmě, že jsme spokojeni. Začátek zápasu vyšel lépe Dačicím, takže o to je výhra cennější.

Náhled na odvetu: Budeme dělat maximum, abychom si zasloužili udržet se v Intelize.

Prognóza: Opět vyrovnaný zápas, který vyhrajeme 5:3.


Z mého pohledu by v brněnském kádru před odvetou měla panovat pozitivní nálada. I přesto, že vstupovali do utkání v roli mírného outsidera, svoji roli zvládli a zápas hráči Husovic dovedli do vítězného konce.

Vzhledem k výsledku prvního utkání jsem přesvědčen, že nás v sobotu čeká velmi napínavé utkání.

Oběma družstvům přeji, ať jim to padá a vyhraje ten lepší.

Vít Jírovec

Datum: 26. 4. 2022 | Sekce: KuLi aktuality | Autor: více autorů