ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 22. kolo

Je dobojováno. Vítězem 1.KLM se stali hráči SKK Hořice, kteří si vybojovali postup do Interligy. Druhé Dačice budou muset o postup bojovat v baráži se Sokolem Husovice. Soutěž opouští Lokomotiva Tábor.

Je dobojováno. Přes spoustu komplikací se podařilo dohrát v termínu všechna utkání. Stínem tohoto ročníku jsou dvě zbytečné kontumace.

SKK Hořice zvítězily v tomto ročníku s náskokem jednoho bodu na Centropen Dačice a vybojovaly si přímý postup do Interligy. Druhé Dačice budou bojovat v baráži se Sokolem Husovice o druhé účastnické místo. Bronzové medaile vybojovali hráči Sokola Duchcov. Soutěž opouští poslední Lokomotiva Tábor. Ta v posledním kole doma prohrála těsně s KK Zábřehem 5:3 o pouhých 15 kuželek. Do 1.KLM postupuje z 2KLM A KK SDS Sadská a z 2KLM B Spartak Přerov.

V posledním kole se zrodilo rekordních osmnáct šestistovek. David Urbánek porazil v Hořicích 665 kuželek, Lukáš Doubrava z Dobřan porazil v Dačicích 637 kuželek a Petr Pevný ve Vyškově 635 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců uhájil Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměrem z průměrů 623,88. S letošním ročníkem se rozloučil na domácí dráze výkonem 620 kuželek. Druhou příčku obsadil David Urbánek SKK Hořice 607,29 a třetí skončil Mojmír Holec 605,94.

V pořadí jednotlivců dle získaných bodů pro družstvo zvítězil David Urbánek SKK Hořice, který uhrál 19 bodů při 95% úspěšnosti. Druhý skončil Zdenek Ransdorf Sokol Duchcov. Zisk 16 bodů a 94% úspěšnost. Třetí místo obsadil Milan Stránský Sokol Duchcov rovněž se ziskem 16 bodů, ale jen 73% úspěšností.

Poslední kolo zaznamenalo start nejstaršího účastníka tohoto ročníku. V utkání KK Vyškov – Sokol Duchcov vystřídal v domácím celku po druhém hodu Tomáše Procházku Jan Vejmola, kterému je 82 let. Porazil výborných 530 kuželek a na Marka Žoudlíka uhrál na třetí dráze pomocný bod po výkonu 150 poražených kuželek.

Datum: 10. 4. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa