ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 21. kolo

SKK Hořice si vypracovaly na čele tabulky tříbodový náskok a jsou největšími kandidáty na přímý postup do Interligy. Hráči Centropen Dačice se budou muset s největší pravděpodobností spokojit s druhým místem a tím postupem do baráže.

Předposlední kolo soutěže přineslo tři výhry hostujících celků, tři pro domácí a z byla toho jedna kontumace pro Dobřany. KK Vyškov se dostal v sobotu ráno do problémů. Dva hráči nemohli odjet ze závažných důvodů a ve čtyřech nemělo cenu odjíždět. Byla snaha v případě domluvy obou oddílů k odložení utkání. KK Vyškov navrhl, že přistoupí na jakýkoliv termín i to, že by si hráči vzali dovolenou a hrálo se v kterýkoliv všední den. Nedošlo k dohodě s tím, že Dobřany nedají v nejbližších třech týdnech dohromady šest hráčů. K dohodě nedošlo a utkání muselo být kontumováno.

Předposlední kolo asi s největší pravděpodobností rozhodlo o vítězi 1.KLM a o tom kdo bude mít nárok na přímí postup do Interligy a kdo půjde do baráže. SKK Hořice zvítězily v Rosicích 7:1 a po prohře Centropenu Dačice v Zábřehu 7:1 mají na prvním místě na své největší soupeře náskok tří bodů a v posledním kole hostí doma České Velenice. Centropen Dačice disponuje jednou dohrávkou doma s KK Zábřeh a v posledním kole hostí Klokany z Dobřan. Pokud nedojde k nějakému překvapivému výsledku je rozhodnuto. Na konci tabulky na sestupové příčce je Lokomotiva Tábor, který má na předposlední TJ Valašské Meziříčí ztrátu dvou bodů, ale podstatně lepší skóre. Lokomotiva Tábor hostí v posledním kole KK Zábřeh a TJ Valašské Meziříčí zajíždí k poslednímu utkání do Třebíče. Tábor by si zachoval ligovou příslušnost jen v případě domácí výhry a prohry TJ Valašského Meziříčí. Při rovnosti bodů v tabulce by skóre hovořilo ve prospěch Lokomotivy.

Kolo chudé na šestistovky. Padly jen čtyři. Nejlepší výkon kola zahrál hráč TJ Valašského Meziříčí, který porazil 623 kuželek. V tomto utkání na šestistovku dosáhli ještě jeho spoluhráči, veterán Vladimír Výrek 609 a Tomáš Jurčík 605. Hráč Sokola Duchcov Ivan Stránský porazil v Trutnově 621 kuželek. Pořadí jednotlivců i po tomto kole vévodí Zděněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměrem z průměrů 624,43. Druhou příčku drží i po tomto kole David Urbánek z SKK Hořice 606,72. Třetí Mojmír Holec z Centropenu Dačice má po tomto kole průměr z průměrů  605,89.

Datum: 27. 3. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa