ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 14. kolo

Sedm šestistovek v Dobřanech. Hořice jich měly na svém kontě pět a zvítězily. Dačice nestačily na Duchcov, ale i tak nadále vedou tabulku. Nejlepší výkony kola. Lukáš Doubrava Dobřany 669 a Milan Stránský Sokol Duchcov 663.

Opět neúplné kolo. Karantény a pozitivní testy se nám nevyhnuly. Nehrálo se ve Vyškově, kam měly přijet hráči Lokomotivy Tábor, které vyřadily stávající opatření. Nesnažte se prosím nikoho nutit, aby šel v sobotu hrát, když mu karanténa končí až v neděli jen proto aby se odehrálo. Udávání je náš národní sport a nestojí to za to.

 V neúplném čtrnáctém kole zvítězily hostující celky pouze v jediném utkání. SKK Hořice zvítězily v dramatickém utkání plném výborných výkonů v Dobřanech. V utkání padlo sedm šestistovek. Hostující hráči se na tom podíleli pěti šestistovkami. Ani vynikající výkon domácího hráče Lukáše Doubravy 669 v závěru utkání nestačil na případný zisk bodu. Hosté udrželi v pohodě náskok v poražených kuželkách na konečných 38. Hořice se díky této výhře posunuly na druhou příčku tabulky, kde ztrácejí bod na vedoucí Dačice, které mají jeden neodehraný zápas k dobru.  Vedoucí Dačice hrály utkání tohoto kola v Duchcově. Domácím se v tomto utkání dařilo. Úvod utkání jim vyšel na jedničku. Dvě šestistovky v podání Jiřího Zemánka 632 a Milana Stránského 663 znamenaly jasné vedení Duchcova 2:0 8 125 kuželek. Další průběh utkání byl již vyrovnaný. Oba celky získaly po dvou bodech, ale jasnou výhru domácích pečetil v závěru utkání nejlepší hráč soutěže Zdeněk Ransdorf, který porazil 629 kuželek. Z hostujícího celku byl nejlepší Mojmír Holec, který porazil 631 kuželek.  Dvě třetiny utkání mezi Lokomotivou Trutnov a TJ Třebíč, bylo úrovně nevalné. Hosté měli lehce navrch a do závěru šli s vedením 3:1 při náskoku 86 kuželek.  Třebíč neměla v závěru žádné nováčky a přesto nestačila. Domácí hráči Kamil Fiebinger 600 a Marek Plšek 587 vybočili z šedi průměru. Odmazali ztrátu a Trutnov tak nakonec zvítězil 5:3 o 35 kuželek. Lokomotiva se díky této výhře posunula na čtvrtou příčku a TJ Třebíč padla na poslední místo. KK Zábřeh po minulé domácí prohře již doma nezaváhal a po dobrém výkonu přehrál jasně 7:1 Slovan Rosice, kterým se moc nedařilo. Úvod utkání vyzněl pro domácí, kteří získali oba body a vedli po vyrovnaných duelech o 35 kuželek. Ve střední části získal jediný bod pro Rosice Ivo Fabík po výhře nad Adamem Misařem. Rosický hráč porazil 595 kuželek, a to byl nejlepší výkon v tomto utkání. Závěr zápasu se opět hrál v režii domácího celku, kteří dovedli utkání do vítězného konce. Lokomotiva České Velenice nestačila v tomto kole na TJ Valašské Meziříčí, ale i tak nadále drží kontakt se špicí tabulky. Úvodní i střední část zápasu ve Valašském Meziříčí vyla vyrovnané. Oba celky získaly po bodu. Domácí vedli o 61 kuželek díky výbornému výkonu Radima Metelky, který v úvodu zápasu porazil 623 kuželek. Závěr utkání se hrál v režii domácích. Získali oba body a zcela zaslouženě zvítězili. Druhou šestistovku v domácím celku přidal Tomáš Juřík, který porazil 610 kuželek.

V tomto kole padlo čtrnáct šestistovek. Nejlepší výkon zahrál Lukáš Doubrava v Dobřanech, kde porazil 669 kuželek. V Duchcově porazil Milan Stránský 663 kuželek a Jiří Zemánek 632 kuželek. Pořadí jednotlivců vede i nadále Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov průměre, 636,77. Na druhém místě je David Urbánek z SKK Hořice průměrem 605,59 a třetí místo se posunul Mojmír Holec z Centropenu Dačice průměrem 600,74

Datum: 5. 2. 2022 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa