ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Kontrolní starty U23

Junioři a juniorky se o předvánočním víkendu sešli na posledních kontrolních startech letošního roku. V článku pro Vás trenéři shrnuli průběh těchto soustředění.

KS juniorek - Duchcov

O víkendu 17.-19. 12. proběhl v Duchcově kontrolní start reprezentace dorostenek a juniorek. Při skládání nominace jsme byli omezeni vládními opatřeními. Tudíž akce se mohly zúčastnit hráčky pouze očkované nebo mladší 18 let s PCR testem. To vyřadilo z původních plánů hned dvě juniorky. Další dvě se následně omluvily z důvodu nemoci a karantény. Na poslední chvíli tak byly povolány dvě náhradnice z okolí, aby byl naplněn požadovaný počet 16 hráček. Ani trenérskému týmu se nevyhnuly komplikace a místo Lídy Johnové zaskakovala na soustředění v roli asistentky trenéra Vlasta Endrštová.

Než se pustím do hodnocení výkonů, tak bych chtěl zřejmě po dlouhé době vyzdvihnout zájem o reprezentování. Všechny oslovené hráčky měly chuť se prát o nominaci a reprezentovat svou zemi. Náplní celého víkendu byly pouze kuželky. V pátek proběhla společná porada, kde byly všechny hráčky seznámeny s upraveným programem a požadavky trenérů. V sobotu dopoledne proběhl jeden nához ve sprintu. Následně hráčky odehrály celkem dva náhozy tandemů. Odpoledne se poté odehrál první nához na 120 HS. Nejvyššího výkonu dosáhla Klára Tobolová (611) těsně pronásledovaná Barborou Pýchovou (609). Během odpoledne byly všechny hráčky po skončení svého náhozu v péči fyzioterapeutky Mgr. Kristýny Černé, se kterou probíhalo cvičení a strečink. Celý den jsme zakončili týmovou poradou a následně individuálními pohovory s cílem vice poznat jednotlivé hráčky.

Nedělní dopoledne bylo opět v duchu náhozu na 120 HS. I přes velkou porci odehraných hodů hráčky podaly velmi kvalitní výkony. Největším překvapením bylo 622 poražených kuželek v podání teprve patnáctileté domácí Nely Šuterové, která byla povolána až na poslední chvíli jako náhradnice. Na sobotní výkon dokázala navázat také Klára Tobolová s číslem 605. Dva vyrovnané výkony podala také Nina Brožková (583 a 572), Nikola Tobolová (585 a 568), Anna Štraufová (562 a 572), Adéla Víšová (558 a 595) a Michaela Provazníková (551 a 568).

Rád bych poděkoval všem hráčkám ze vzorný přístup k celému soustředění. Za perfektní koncentraci na samotné dráze, která vedla k velmi dobrým výkonům. Také gratuluji Kláře, Nele a Adéle k překonání svých osobních rekordů. Věřím, že všechny holky budou nadále bojovat o nominaci na Světový pohár dorostenek a MS U23. Další poděkování patří domácímu oddílu za perfektně připravené dráhy a technickou podporu během celého soustředění.

KS juniorů - Přerov

V pátek se sešli junioři v počtu 18 hráčů na Hotelu Jana. Také zde proběhlo před začátkem pár omluvenek z důvodu nemoci. Po ubytování a večeři proběhlo sezení s trenérem a seznámení s programem.

Sobotní dopolední program se nesl v duchu ošahání všech šesti drah, zjištění, jak který hráč na tom je po technické stránce. Odpoledne se pak hrálo již ostrých 120 HS. Výkony byly celkem rozpačité a přísnější měřítko snesou snad jen výkony Honzy Meceroda (588), Adama Mísaře (584) a Jardy Bulanta (581).

V neděli, aby hra dostala náboj soutěživosti, proběhla stodvacítka systémem utkání tříčlenných družstev a na body. Zde nejlepšího výsledku (1786) docílila trojce Jan Mecerod (605), Martin Dolák (575) a Adam Mísař (606). Celkem kluci odehráli za dva dny cca 350 hodů pod vedením Standy Nováka a Michaely Sedláčkové.

Nyní jsou reprezentační družstva kluků i holek v situaci, kdy hledáme nějaký volný termín pro další srazy. Bohužel kalendář je jako každý rok přeplněn až do dubna a také juniorská reprezentace bude muset přejít na model dospělé a scházet se na jednodenních, nedělních srazech.

Trenéři Komise státní reprezentace

Datum: 27. 12. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: více autorů