ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 8. kolo

Na čele tabulky se po prohře Hořic doma se Sokolem Duchcov opět prosadili hráči Centropenu Dačice. Nejlepší výkon kola Ivo Fabík 656.

V osmém kole domácí celky získaly oba body pouze v jediném utkání, ve čtyřech zvítězili hosté a zápas mezi Slovanem Rosice a TJ Třebíč skončil nerozhodně. Do čela tabulky se opět posunuli hráči Centropenu Dačice, kteří zvítězili ve Valašském Meziříčí. SKK Hořice prohrály v Duchcově a jsou se ztrátou jednoho bodu na druhém místě. Na sestupové místa klesly po tomto kole celky Slovanu Rosice a TJ Valašské Meziříčí B oba se ziskem pěti bodů. Vedení nadále v pořadí jednotlivců udržuje hráč Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf, který v tomto kole nezaváhal, porazil v Hořicích 636 kuželek. Dalším výborným výkonem venku si pojistil vysoký celkový průměr z průměrů, který má nyní hodnotu 637,20. Druhý Radim Metelka TJ Valašské Meziříčí ztrácí skoro padesát kuželek. Na svém kontě má průměr 589,87. Šestistovek padlo v tomto kole šest. Vynikající výkon zahrál Ivo Fabík v Rosicích, kde porazil 656 kuželek. Ani tento výkon nestačil na to, aby Rosice braly oba body. Excelentně zahrál ve Valašském Meziříčí veterán Vladimír Výrek, který porazil 608 kuželek.

Dačice podaly ve Valašském Meziříčí slušný výkon a poměrně hladce zvítězily 7:1. Po vyrovnaném úvodu, kde Vladimír Výrek i přestože podal nejlepší výkon domácích 608 prohrál s Mojmírem Holcem, který porazil 628 kuželek. Ve druhé dvojice domácí Radim Metelka získal jediný bod pro domácí. V dalším průběhu zápasu brali body hostující hráči a bez větších problémů zvítězil.

V jihočeském derby hostila Lokomotiva České Velenice Lokomotivu Tábor. Ve vyrovnaném utkání nakonec zvítězil České Velenice poměrem 5:3. Všechny části utkání skončily dělbou bodů, a tak o vítězi rozhodly poražené kuželky, kterých měli na svém kontě o šestnáct více domácí hráči. Utkání se tentokrát obešlo bez šestistovky. Nejlepší výkon hostů zahrál Petr Chval 592 kuželek, z domácího celku byl nejlepší Tomáš Maroušek 597 kuželek.

Vedoucí celek tabulky SKK Hořice, který v normálně hraném utkání v soutěži doposud neprohrál se musel doma sklonit před hostující Sokolem Duchcov. Závěr utkání dramatického utkání nakonec hosté zvládli a v konečném účtování přehráli svého soupeře o dvě kuželky. Výhra mohla být podstatně výraznější nebýt zaváhání hostu ve střední části zápasu. Díky tomu měli navrch domácí 49 kuželek. V závěru utkání byli hostující hráči lepší, brali oba body a zlikvidovali ztrátu v kuželkách. Zdeněk Ransdorf opět potvrdil výbornou formu, když porazil 636 kuželek.

Lokomotiva Trutnov se v Dobřanech vytáhla na Klokany a v dramatickém vyrovnaném utkání zvítězila poměrem 5:3. Oba celky získaly po třech bodech ze hry, ale domácí od úvodních hodů ztráceli v poražených kuželkách až na konečných -93. Hned v úvodu utkání se o navýšení poražených kuželek postaral výborným výkonem hostující hráč Roman Straka, který jako jediný v utkání pokořil šestistovku výkonem 625 poražených kuželek.

KK Vyškov si vyšlápl v Zábřehu na domácí celek, když zvítězil překvapivě poměrem 7:1. Jediný bod pro domácí v utkání uhrál Adam Mísař na pouhých 525 poražených kuželek. Rozdíl v poražených kuželkách nebyl tak propastný, ale Vyškov pět duelů ve hře vyhrál.

Dramatické a vyrovnané utkání se hrálo v Rosicích kde domácí hostili TJ Třebíč. Souboj o každou kuželku do posledního hodu, a nakonec spravedlivá remíza 4:4. Třebíč zvítězila ve čtyřech duelech, Rosice měly v konečném účtování +47 kuželek více hlavně zásluhou Ivo Fabíka, který porazil 656 kuželek. V závěru utkání získali oba body třebíčští hráči ve vyhrocených duelech. V obou rozhodovali o zisku bodu kuželky. Mojmír Novotný zvítězil o dvě kuželky a Lukáš Vik o čtyři.

Datum: 22. 11. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa