ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Vánoční turnaj mládeže 2021

V článku naleznete informace o podobě letošního Vánočního turnaje a formulář pro krajské kuželkářské svazy, který má za cíl zmapovat zájem o účast na turnaji.

Vážení sportovní přátelé,

s blížícími se Vánocemi se blíží také Vánoční turnaj mládeže. Řada z Vás se na mě už obracela s dotazem, kde se bude konat. Poslední týdny jsem řešila nejen místo konání, ale také formát a vůbec možnost realizace turnaje.

Varianta celovíkendového turnaje se zdála být vzhledem k vývoji situace nereálná a i vzhledem k problémům s tradičními ubytovacími kapacitami (intry již neubytovávají „cizí“ apod.) od ní bylo upuštěno. Zvolena byla tedy nakonec jednodenní varianta turnaje (klasické stodvacítky) pro tříčlenná družstva (alespoň jedna dívka), aby se stihlo vše odehrát v jednom dni a kraje nemusely řešit ubytování kvůli brzkému začátku či pozdnímu konci.

Po oslovení více kuželen, které mají dobrou dopravní dostupnost pro co nejvíce krajů a v ideálním případě mají víc než 4 dráhy, se podařilo domluvit turnaj na pražské Konstruktivě. Vzhledem k tomu, že se v sobotu 11. prosince ještě hraje, uskuteční se turnaj 12. prosince v neděli. Přesný harmonogram bude stanoven podle počtu přihlášených krajů.

Ráda bych zdůraznila několik podstatných záležitostí:

1) Vývoj epidemiologické situace nelze přesně odhadnout a nejde odhadnout ani to, jaká budou v dané době platit nařízení. Turnaj se bude konat v případě, že bude možné ho v rozumné formě uspořádat. Vnímáme i to, že turnaj byl vždy místem setkávání a trávení společných chvil. Rádi bychom proto zachovali společné zahájení a společné vyhlášení, bude-li to možné. Přijet, odehrát stodvacítku bez atmosféry a zase odjet lze i na tréninku.

2) Pokud bude v době konání turnaje pro účast na akci nutný PCR test nebo certifikát o očkování, bude splnění těchto podmínek vyžadováno od hráčů, trenérů i doprovodů (dle toho, v jaké formě bude nařízení platit). Ráda bych, aby to tu zaznělo a abychom se vyhnuli případným nedorozuměním, kdy někdo nebude moct být kvůli tomu vpuštěn na kuželnu.

3) V případě, že se větší počet krajů nebude moct nebo chtít zúčastnit, turnaj se neuskuteční.

Vzhledem k výše uvedenému bych chtěla požádat zástupce krajů o vyplnění formuláře mapujícího zájem o účast na turnaji za výše nastíněných podmínek (ve formuláři jsou uvedeny různé varianty, které mohou nastat, ačkoliv samozřejmě není možné odhadnout vše). Prosím o vyplnění do 28. listopadu. Tato informace bude rozeslána mailem i na zástupce krajů. Odkaz na formulář: https://forms.gle/sqVPZ16aCqHn2oGK9. Za spolupráci předem děkuji.

Přeji Vám všem hodně zdraví a optimismu,

Lída Johnová

Datum: 20. 11. 2021 | Sekce: Mládež | Autor: Ludmila Johnová