ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 6. kolo

Slavia hledá formu. Doma podlehla Spartaku Přerov a klesla na čtvrtou příčku. Tabulku vedou po výhře ve Valašském Meziříčí Rosice s náskokem čtyř bodů. KK Blansko je nadále bez výhry poslední.

Šesté kolo soutěže přineslo dvě výhry hostujících celků, dvě výhry domácích a utkání ve Zlíně skončilo nerozhodně. Tabulku vedou po zaváhání Slavie Praha doma se Spartakem Přerov hráčky Slovanu Rosice s náskokem čtyř bodů na Spartak Přerov. Přerovské hráčky mají o jedno utkání méně. KK Blansko opět na body nedosáhlo a je stále poslední bez zisku bodu. Na předposlední Jihlavu ztrácí tři body. Neberu v potaz předehrávku osmého kola. 

V tomto kole byly pokořeny čtyři šestistovky. Nejlepší výkon kola zahrála ve Valašském Meziříčí Nikola Tatoušková Slovan Rosice, kde porazila 646 kuželek. Její spoluhráčka Alena Kantnerová dosáhla výkonu 602 kuželek. Další šestistovky padaly na Žižkově. K výhře Spartaku Přerov velkém mírou přispěly svými výkony Šárka Nováková 619 a Anna Mašláňová 603 kuželek. Vedoucí příčku v pořadí jednotlivkyň i nadále vede Olga Hejhalová ze Slavie Praha 626,83. Na druhou místo se po výborném výkonu v tomto kole posunula hráčka Slovanu Rosice Nikola Tatoušková, která drží průměr 603,50 a odsunula na třetí příčku Martinu Hrdinovou z SKK Náchod.

Hráčky Slovanu Rosice tentokrát nevstoupily do utkání ve Valašském Meziříčí nejlépe. V úvodní části byly lepší domácí hráčky. Braly oba body a vedly o 25 kuželek. To bylo v tomto utkání ze strany domácích vše. V dalším průběhu již nedovolily hostující hráčky domácím vůbec nic. Po výborných výkonech a jasných výhrách dovedly utkání do vítězného konce. Zvítězily 6:2 o 222 kuželek a jasně vedou ligovou tabulku. Celkový výkon družstva 3528 je v tomto kole opět nejlepší.

Slavia Praha nemůže najít formu z úvodních kol soutěže a po prohře v minulém kole v Rosicích nestačila doma na Spartak Přerov. V tabulce klesla až na čtvrté místo. Úvodní i střední část utkání prohrála Slavia poměrem 1,5:0,5 a před závěrem prohrávala o 80 kuželek. V závěru utkání nenechaly hostující hráčky nic náhodě. Anna Mašláňová přehrála ve vyrovnaném duelu nejlepší domácí hráčku Olgu Hejhalovou 3:1 603:595 kuželek i přesto, že první dráhu jasně prohrála. Michaela Beňová sice s Helenou Gruzskovou prohrála o deset kuželek, ale to již nemělo na celkovou výhru Přerova žádný vliv.

SKK Náchod opět doma výborný. V této sezóně nadělily svým soupeřkám doma třetího kanára. Tentokrát to odneslo po KK Jihlavě a KC Zlínu KK Blansko. Domácí hráčky podaly vzácně vyrovnaný výkon. Pět hráček se veško do osmi kuželek od 573 do 587. Vybočuje pouze výkon Nikoly Portyšová, která porazila 599 kuželek což byl i nejlepší výkon v utkání. Z hostujícího celku zahrála nejlépe Helena Daňková. Porazila 562 kuželek.

KK Jihlava zajížděla v tomto kole do Zlína a ve vyrovnaném a dramatickém utkání urvala cenný bod, ale měla i na výhru. Jihlavské hráčky sice uhrály pouze dvě výhry, ale v konečném účtování měly na svém kontě o devět kuželek víc jak domácí hráčky. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Jana Braunová, která porazila 573 kuželek. Z domácího celku byla nejlepší Adriana Svobodová výkonem 570 kuželek.

KK Rokycany hostily v tomto kole Konstruktivu Praha a hostující celek neměl proti dobře hrajícím domácím hráčkám moc velkou šanci na případný úspěch. Úvod utkání vyhrály Rokycany jasně 2:0 o 90 kuželek a od toho se odvíjel další průběh utkání. Hostující hráčky sice získaly dva body, ale domácí porazily o 125 kuželek více a jasně vyhráli 6:2. Nejlepší výkon v utkání zahrála domácí hráčka Veronika Horková 597, z hostujícího celku byla nejlepší Jana Čiháková 589.

Datum: 13. 11. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa