ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 6. kolo

Hráči Centropenu Dačice zvítězili v Rosicích 5:3 a vedou tabulku. V Zábřehu se opět nehrálo. Kontumace pro domácí. Klokani z Dobřan nepřijeli. Vynikající výkon Zdeňka Ransdorfa v dohrávce 4.kola v Táboře. Porazil 674 kuželek.

Po čtrnáctidenní přestávce se hrálo další ligové kolo. Bilance kola skončila nerozhodně. Domácí i hostující celky mají na svém kontě po třech výhrách. Utkání v Zábřehu i při vší vstřícnosti nakonec skončilo kontumací, když domácí nedali dohromady družstvo. Venku uhrála důležité body Lokomotiva Trutnov ve Valašském Meziříčí. KK Vyškov si vyšlápl na Lokomotivu Velenice, kde vyhrál 7:1. Vedoucí celek Centropen Dačice pokořil v dramatickém utkání Slovan Rosice po výhře 5:3 a vede tabulku. Druhé SKK Hořice mají v tabulce na svém kontě shodně deset bodů.

Šestistovek bylo v tomto kole poskrovnu. Pouhé čtyři. Nejlepší byl v tomto kole Roman Straka Lokomotiva Trutnov, který porazil 634 kuželek. V Českých Velenicích dosáhli na šestistovky pouze hosté.  Ondra Touš 618, Tomáš Procházka 614 a Radim Čuřík 605.  Nesmím zapomenout na výborný výkon Zdeňka Ransdorfa v dohrávce 4.kola v Táboře. Porazil vynikajících 674 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivců tak stále drží s obrovským náskokem průměrem z průměrů 635,13. Druhý v pořadí Ondřej Černý SKK Hořice má na svém kontě 596,25.

Vedoucí celek tabulky Centropen Dačice zajížděl ke svému dalšímu utkání do Rosic. Poměrně vyrovnané utkání nakonec rozhodly poražené kuželky. Těch měl hostující celek na svém kontě o 48 více. V jednotlivých části utkání braly oba celky vždy po bodu. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 590 kuželek.  V hostujícím celku byl nejlepší Michal Waszniovski výkonem 577 poražených kuželek. SKK Hořice hostily Lokomotivu Tábor a bez větších problémů dosáhly na vítězství 6:2. V úvodu utkání získala obě družstvo po bodu, když ho na obou stranách bral hráč, který porazil méně kuželek. Střed utkání ovládli hráči Hořic, kteří v obou duelech zvítězili, a tak před závěrem vedli domácí hráči 3:1 o 51 kuželek. V závěru utkání došlo opět k dělbě bodů. Vítězství Dominika Rumla, který zahrál nejlepší výkon v utkání, když porazil 592 kuželek pečetilo výhru Hořic a zisk dvou bodů. Z hostujícího celku podal nejlepší výkon Petr Chval, který porazil 572 kuželek. Lokomotivě České Velenice se doma v tomto kole doma vůbec nedařilo. KK Vyškov je načapal na hruškách. Domácí letos poprvé bez šestistovky. Hosté porazili 3555 kuželek při třech šestistovkách, a to znamenalo hladkou výhru 7:1. Nejlepší domácí výkon Miroslav Dvořák, který porazil 597 kuželek. Za KK Vyškov zahrál nejlepší výkon Ondra Touš, když porazil 618 kuželek. Třebíčským se zatím v této sezóně na domácí dráze moc nedařilo. Potřebovali tento nepříznivý vývoj otočit, a to se jim celkem podařilo. Co se zisku bodů týká byly všechny části utkání vyrovnané. Oba celky braly vždy po bodu. Třebíčští měly vždy v poražených kuželkách mírně navrch. V závěru utkání se hostujícímu Zdeněku Ransdorfovi, vedoucímu hráči pořadí jednotlivců, tolik nedařilo, a tak náskok v poražených kuželkách domácí udrželi a nakonec zvítězili 5:3.  Na nejlepší výkon v třebíčském celku poprvé dosáhl Jaroslav Tenkl, který porazil 573 kuželek. K zisku bodu za vítězství nad Jaroslavem Bulantem mu chybělo sedm kuželek. Utkání Klokanů s KK Zábřehem muselo být kontumováno z důvodu nedostavení se k utkání. Hostující celek toto naštěstí avizoval dopředu. Je smutné, že KK Zábřeh v tomto kole rovněž kontumačně vyhrál v utkání třetí ligy nad Horním Benešovem. Asi blbá doba.

V dohrávaném utkání 4.kola na kuželně v Táboře nestačili domácí na Sokol Duchcov, který hladce zvítězil poměrem 7:1. Jediný bod pro Tábor uhrál až v závěru zápasu David Kášek. Vynikající výkon předvedl hráč Sokola Duchcov Zdeněk Ransdorf, který porazil 674 kuželek. Druhou šestistovku přidal jeho spoluhráč Jaroslav Bulant po výkonu 608 poražených kuželek.

Datum: 6. 11. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa