ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 5. kolo

Ve šlágru 5. kola nadělily Rosice pražské Slavii kanára a vedou tabulku s náskokem dvou bodů.

V neúplném pátém kole měly navrch domácí celky. Ve dvou případech nadělily kanára. Z hostujících družstev zvítězily pouze hráčky TJ Valašského Meziříčí na drahách posledního Blanska. Utkání v Přerově se nahrálo z důvodu nemocnosti na straně hostujícího celku. Nejlepší výkon družstva v tomto kole zahrály Rosice 3538. Jen o kuželku méně porazil SKK Náchod.

Šlágr kola mezi vedoucími celky tabulky Slovanem Rosice a Slavii Praha měl na rozdíl od minulých let  až překvapivě jednoznačný průběh. Hned v úvodní části přehrála Nikola Tatoušková po nejlepším výkonu 650 v utkání Olgu Hejhalovou. Ta sice nehrála špatně, celkově porazila 616 kuželek. Na tento výkon neuhrála ani jeden pomocný bod. Ani ve druhém duelu nedala Lucie Vaverková své soupeřce žádnou šanci na případný úspěch. Vladimíra Malinská získala pouze jednu dráhu. Ve střední části utkání se opakovalo to samé, co v úvodu, pouze výkony byly o poznáni nižší. Domácí hráčky zásluhou Natálie Topičové a Anny Štaufové uhrály dva body a navýšily vedení domácích na 4:0 při náskoku v poražených kuželkách +97. Závěr utkání proběhl stejně. Opět dvě jasné výhry domácích hráček znamenaly konečnou výhru 8:0 o 196 kuželek. Slavie v tomto utkání uhrála pouhé čtyři pomocné body. Rosice tak vedou po tomto kole tabulku s náskokem dvou bodů na pražskou Slavii. Na utkání se dalo dívat. Chyběla pouze dramatičnost a vyrovnanost. KK Blansko pokračovalo i v tomto kole ve slabých výkonech, a tak se nemůže nikdo divit, že prohrály. Úvodní trojka domácích hráček sice uhrála dva body a Blansko vedlo 2:1 při náskoku 33 kuželek, ale ve druhé části se obraz utkání zcela otočil. Domácí hráčky po slabých výkonech sice uhrály bod zásluhou Evy Wend, která se svou soupeřkou prohrála o 14 kuželek. Na pomocné body vyhrála 3:1. Celkově tak utkání skončilo výhrou hostujících hráček 5:3 o 139 kuželek. Výkony domácích hráček skončily v červených číslech a na to se vyhrávat nedá. Nejlepší Lenka Kalová 548. SKK Náchod hostil v tomto kole KC Zlín. Domácí hráčky podaly výborný výkon, když porazili celkově 3537 kuželek, a proti tomu neměly zlínské hráčky žádnou šanci na případný úspěch. V konečném účtování neuhrály ani bod a odvážejí si po prohře 8:0 z Náchoda kanára. Nejlepší výkon v utkání zahrála Nikola Portyšová, která porazila 625 kuželek. V hostujícím celku vystoupila z šedi průměru pouze Martina Zimáková, která porazila 581 kuželek. Konstruktiva Praha hostila KK Jihlavu. Jihlava ztratila v úvodu utkání dost kuželek. Karolína Deharová sice po nejlepším výkonu hostů brala bod, když porazila 572 kuželek, ale ztrátu družstva v poražených kuželkách jen lehce eliminovala. Ve střední části domácí hráčky braly oba body, navýšily náskok v pražených kuželkách na 121. Závěr utkání sice ovládly jihlavské hráčky, ale na případný zisk bodů to nestačilo. Vyhrály v obou duelech. Z celkového náskoku domácího celku umazaly jen 32 kuželek a v konečném účtování prohrály 5:3 o 89 kuželek. Nejlepší výkon v domácím družstvu zahrála Jana Čiháková, když porazila 559 kuželek.

V tomto kole padly pouze tři šestistovky. V Rosicích porazila Nikola Tatoušková 650 kuželek a Olga Hejhalová 616 kuželek. Šestistovku přidala ještě v Náchodě domácí hráčka Nikola Portyšová, která porazila 625 kuželek. Vedení v pořadí jednotlivkyň drží i nadále s výborným průměrem Olga Hejhalová ze Slavie Praha 630,44. Druhou příčku drží Martina Hrdinová z SKK Náchod 595,22. V pořadí třetí je Nikola Tatoušková Slovan Rosice průměrem z průměrů 598,33. Nejlepší výkon v utkání zahrála hostující hráčka Markéta Vlčková která porazila 581 kuželek.

Datum: 6. 11. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa