ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Mezinárodní klubové poháry 2021 (aktualizováno)

Ženy KK Slovan Rosice skončily druhé na Světovém poháru družstev. Ženy SKK Náchod obsadily čtvrtou příčku na Evropském poháru družstev. Gratulujeme!

V mezinárodních klubových pohárech postoupila ze základních skupin do nadstavbových částí česká ženská družstva KK Slovan Rosice (Světový pohár) a SKK Náchod (Evropský pohár). Úřadující český ženský mistr KK Slovan Rosice v semifinálové bitvě světového poháru v chorvatském Otočaci přehrál maďarský Ferencvarosi Torna Club 6:2 a v sobotu 9. října se od 13.20 utká ve finále s domácím klubem KK Mlaka Rijeka. Druhý český klub, kterému se podařilo probojovat z kvalifikace, SKK Náchod bohužel v semifinále Evropského poháru nestačil na německý SKK 98 Poing a v sobotu ho tak čeká bitva o bronz. Utkání začíná v 9 hodin a soupeřem nachodských hráčkám bude KK Kamnik ze Slovinska.

Podrobné informace včetně odkazů na živé video streamy i výsledky naleznete na webových stránkách NBC.

Aktualizace 9. 10.

V dobře rozehraném finále nakonec ženy KK Slovan Rosice bohužel úspěch neslavily. Po první polovině sice vedly 3:0 o 104 kuželek, nakonec se ale radovaly jejich chorvatské soupeřky. Zápas skončil remízou – Rosičky vyhrály 4 body ze hry, hráčky Rijeky 2. Dohromady ale nahrály o 18 kuželek více a po remíze 4:4 rozhodoval o celkovém vítězi počet uhraných drah. A v nich české zástupkyně nahrály o dvě méně (11:13).

Ženy SKK Náchod v zápase o třetí místo v Evropském změřily síly se Slovinkami z Kamniku. Po polovině utkání byl stav vyrovnaný poměrem 1:2 a ztrátou dvou kuželek z pohledu náchodských hráček. Nakonec Slovinky slavily vítězství o 69 kuželek, 6:2 na body a z EP si odvezly bronz.

Datum: 8. 10. 2021 | Sekce: Mezinárodní soutěže | Autor: Petr Streubel