ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2021/22 – 3. kolo

Ve třetím kole soutěže braly favorité body. Slavie Praha zvítězila v Náchodě 5:3 a Rosice nadělily doma kanára Jihlavě. Nejlepší výkon kola opět hráčka Slavie Praha Olga Hejhalová. V Náchodě porazila 637 kuželek.

Po třetím kole zůstávají na čele tabulky bez ztráty bodu dva tým, pražská Slavie a Slovan Rosice. O tomto víkendu se hrála jen čtyři utkání. Zápas TJ Valašské Meziříčí KC Zlín byl odložen z důvodu velké marodky ve zlínském družstvu. Zlín doložil v pátek potvrzení o nemoci u tří hráček. Domácí celky zvítězily ve dvou utkáních a hostující rovněž ve dvou. KK Blansko se nemůže dostat do herní pohody a po špatném výkonu přenechalo oba body svým soupeřkám z Rokycan. Ty je nešetřily a po výhře 8:0 nadělily Blansku kanára. Blansko je tak nadále na posledním místě tabulky bez zisku bodů. Druhou výhru hostujícího celku si připisují na svoje konto hráčky Slavie Praha, které zvítězily v Náchodě ve vyrovnaném utkání výborné úrovně poměrem 5:3. Na zisk bodů v tomto soutěžním ročníku nedosáhly ještě hráčky KC Zlína.

V tomto kole padlo pět šestistovek. Nejlepší byla opět Olga Hejhalová ze Slavie Praha, která v Náchodě porazila 637 kuželek a s přehledem vede pořadí jednotlivkyň. Navíc jí skvěle sekundovaly její spoluhráčky. Druhý nejlepší výkon kola Helena Gruzsková 614 a třetí Vladimíra Malínská 607. Čtvrtou a pátou příčku obsadily hráčky Slovanu Rosice Nikola Tatoušková 605 a Natálie Topičová 601.

Utkání v Blansku se domácím hráčkám vůbec nevyvedlo. Všechny skončily v červených číslech, když nejlepší byla Dana Musilová výkonem 544 poražených kuželek. V první části utkání měly ještě šanci na zisk bodu dvě domácí hráčky, ale nakonec v obou případech při rovnosti bodů 2:2 prohrály na poražené kuželky. Ve druhé části utkání hostující hráčky vyhrály svoje duely jasně 3:1. Nedaly domácímu celku šanci na případný úspěch. Blansko tak odcházelo do šaten s kanárem po prohře 8:0. Nejlepší výkon v utkání zaznamenala hostující Simona Koutníková, která porazila 569 kuželek. Druhého kanára kola nadělily hráčky Slovanu Rosice špatně hrající Jihlavě. Úvod utkání vyzněl jasně pro domácí. Dvě výhry 4:0 a náskok 148 kuželek hovořil jasně jakým směrem se bude utkání odvíjet. I v dalším průběhu zápasu braly body domácí hráčky, a nakonec jasně vyhrály 8:0. Dvě šestiskovky pokořily rosické zástupkyně Nikola Tatoušková 605 a Natálie Topičová 601. Nejlepší z jihlavského celku byla v utkání Šárka Dvořáková se střídající Simonou Matulovou. Spolu porazily 558 kuželek. Dramatický souboj na kuželně v Náchodě vyzněl nakonec ve prospěch hostující Slavie Praha, které zvítězila díky většímu počtu poražených kuželek 5:3. Ze hry získaly oba celky po třech bodech. Pražská Slavie porazila o 31 kuželek více. Hostující hráčky dosáhly, jak je uvedeno výše, na tři šestistovky. Z domácího celku zahrála nejlepší výkon Eliška Boučková 598, bod na konto domácího celku připsala v závěru utkání Aneta Cvejnová po výkonu 593 kuželek.  Spartak Přerov potvrdil v utkání proti Konstruktivě Praha výhodu domácího prostředí. V první části utkání si sice hostující Edita Koblížková připsala bod, ale celkově ztrácela Konstruktiva 121 kuželek. Ve druhé části uhrála 0,5 bodu po remíze se Zuzanou Machalovou Naděžda Novotná, ale to na korigování nepříznivého výsledku nestačilo. Nejlepší výkon zápasu zahrála domácí Michaela Beňová, která porazila 564 kuželek. Z hostujícího celku byla nejlepší již zmíněná Edita Koblížková výkonem 558 poražených kuželek.

Datum: 2. 10. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa