ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2021/22 – 3. kolo

Zdeněk Ransdorf opět nejlepší. V Duchcově porazil 647 kuželek. Na čele tabulky hráči Centropenu Dačice. Stále bez prohry.

Hostující celky uhrály v tomto kole jednu výhru zásluhou vítězství SKK Hořic v Trutnově a remízu o kterou se zasloužili hráči TJ Třebíč ve Vyškově. Ve zbývajících utkáních braly body domácí celky. Po tomto kole má na svém kontě plný počet bodů pouze Centropen Dačice, které porazily doma Lokomotivu Tábor 6:2. Se ziskem jednoho bodu jsou na konci tabulky KK Vyškov a TJ Třebíč.

Jednotlivci dosáhli v tomto kole na šest šestistovek. Nejlepší byl stejně jako v minulém kole Zdeněk Ransdorf ze Sokola Duchcov, který porazil v domácím prostředí 647 kuželek. V Dobřanech padly dvě šestistovky. O obě se zasloužili domácí hráči. Lukáš Doubrava porazil 609 kuželek a Michal Šneberger 607 kuželek. V Dačicích porazil Jirka Němec 607 kuželek a jeho spoluhráč Mojmír Holec 602 kuželek. V Trutnově porazil Roman Straka 602 kuželek.

Ve Vyškově se utkaly dva celky, které zatím na výhru v tomto ročníku nedosáhly. V konečném účtování nakonec hostující Třebíč uhrála cennou remízu, když při dvou výhrách svých hráčů zvítězila v celkovém součtu na kuželky o 15. Nejlepší výkon v utkání hostující Lukáš Vik, který v závěrečné fázi utkání po výkonu 592 bral bod a zlikvidoval náskok domácího celku na konečnou remízu. Sokol Duchcov přehrál jasně v tomto kole TJ Valašské Meziříčí 7:1 o 150 kuželek. Jediný bod pro hostující celek uhrál hned v úvodu utkání Radim Metelka. Na druhý mohl ve střední části dosáhnout Daniel Šefr. Se svým soupeřem při rovnosti bodů prohrál o jednu kuželku. Vítězství domácího celku pak pečetil v závěru utkání skvělým výkonem a výhrou o 100 kuželek Zdeněk Ransdorf.  Poměrně vyrovnané utkání se hrálo v Trutnově, kde domácí hostili SKK Hořice. Ze hry získaly oba celky po třech bodech, a tak o celkovém vítězi rozhodovaly poražené kuželky a těch měli v konečném účtování na svém kontě o 62 hráči hostujícího celku. Výhru pečetil svým výkonem Jaroslav Hažva 599, když zvítězil o 61 kuželek. Nejlepší výkon domácích zahrál Roman Straka, který porazil 602 kuželek. Dačice hostily v jihočeském derby Lokomotivu Tábor a uhrály povinou domácí výhru 6:2 i když v konečném součtu zvítězily o 32 kuželek. Domácí celek zvládl velmi dobře úvod utkání, kde si jeho hráči připsali na svoje konto dva body a 44 kuželek. V dalším průběhu dosáhli hostující hráči na dvě výhry, ale z náskoku domácího celku se jim podařilo umazat pouze 12 kuželek, a to na zisk bodů nestačilo. Na šestistovku v tomto utkání dosáhli jen domácí hráči Jirka Němec 607 a Mojmír Holec 602. Z hostujícího celku byl nejlepší Bořivoj Jelínek, který porazil 597 kuželek. Klokani zdolali v tomto kole v domácím prostředí Rosice 6:2. Klokanům vyšel úvod utkání, kde brali oba body a vytvořili si náskok 60 kuželek. Další průběh utkání již byl vyrovnanější. Hosté uhráli body zásluhou Ivo Fabíka a Dalibora Matyáše. Domácí hráči navýšili svůj náskok v poražených kuželkách na konečných 91 kuželek a zcela zaslouženě zvítězili. KK Zábřeh uhrál v domácím prostředí jasnou výhru na Lokomotivou České Velenice poměrem 7:1 o 102 kuželek. Jediný bod v utkání uhrál pro Velenice Ondra Touš se střídajícím Bohumilem Marouškem. V dalším průběhu již bylo snažení hostujících hráčů marné. Nejlepší výkon v utkání zahrál domácí hráč Tomáš Dražil, který porazil 591 kuželek a vybočil z šedi průměru výkonů v tomto utkání.

Datum: 26. 9. 2021 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa