ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U23 Slovinsko – závěrečný den

Světový šampionát juniorů zakončila tradiční finále jednotlivců.

Finále juniorů patřilo Germánům. Klání 24 nejlepších hráčů z týmové soutěže nejlépe vyšlo německé trojici a rakouskému Matthiasovi Zatschkowitschovi. Ve druhém z dnešních tří náhozů se o nejlepší výkon prali dva němečtí hráči. O fous lepší výkon 633 nakonec zaznamenal Tim Brachtel. Jeho spoluhráč Jan Sandler byl o čtyři kuželky horší. A právě ty ho nakonec stály umístění na stupních vítězů. V závěrečném náhozu osmičky nejlepších jej totiž překonal jeho další kolega z týmu Daniel Barth, který nahrál 631. Ale především rakouský velikán, který se zastavil až na 638 kuželkách. Mohl tak slavit titul mistra světa.

A aby toho nebylo málo, dnešní výkon jej posunul i do čela kombinační soutěže. Tu ovládl součtem 1289 kuželek. O 15 méně nahrál druhý Barth, třetí skončil se součtem 1272 domácí Miko Sterzaj, který v dnešním finále skončil „až“ pátý, ale měl dostatečný náskok z úvodního klání. Nejlepší hráč týmové soutěže Chorvat Mihael Grivicic dnes propadl (15., 587), což znamenalo sešup na páté místo v kombinaci.

Hlavní favoritkou soutěže juniorek byla dosud suverénní Chorvatka Amela Nicol Imsirovic. Dnes však našla přemožitelku. A ne jednu, hned tři. Předvedla sice velmi slušný výkon 580 kuželek. Ten však stačil „jen“ na pomyslnou bramboru. O bronz jí připravil horší výkon v dorážce (184:201). Z cenného kovu se tak mohla radovat Maďarka Katalin Toth. O stupínek výše se dostala Němka Alena Bimber s 589 kuželkami, která se do finále dostala až z 21. pozice. Mistryní světa se dnes stala reprezentantka Srbska. Visnja Zivanovic byla čtvrtou hráčkou v týmovém klání. V tom individuálním byla nejlepší díky výkonu 597.

Naopak kombinace byla jednoznačná. Chorvatka Imsirovic měla obrovský náskok, který bez problémů udržela. Výkon 1220 kuželek znamenal výhru o 36 kuželek před druhou Zivanovic. Třetí o další tři kuželky skončila Toth.

Závěrem ještě několik slov k soutěži národů. Německo i Chorvatsko získali tři zlaté medaile. Němci přidali pět stříbrných a jednu bronzovou. Chorvaté uhráli jednu stříbrnou a čtyři bronzové medaile. Dvě zlata ještě získali Rakušané.

Tím byl zakončen program slovinských šampionátů. Další světové klání nás čeká (pokud covid dovolí) již na konci října, kdy se v Polsku střetnou reprezentace na MS družstev.


Výsledky: 

Datum: 31. 8. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek