ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

MS U23 Slovinsko – den druhý

Poslední srpnová neděle patřila na MS ve Slovinsku soutěži dvojic.

Neděle ve znamení německých barev. Tak by mohl znít titulek novin shrnující dění na juniorském MS ve Slovinsku, kde byly k vidění soutěže tandemů. V Kamniku se utkaly juniorky, v Kranji junioři. Hymna však zněla jen jedna.

Mistryněmi světa se staly Celine Zenker a Alena Bimber. Mladé Němky na cestě za zlatem porazily pět dvojic a zaslouženě si na krk pověsily nejcennější medaile. V úvodním souboji se střetly s polskou dvojicí, která souboj dovedla až do náhlé smrti. Díky výhře 27:25 postoupily Němky do druhé kola, kde je čekaly Rakušanky. Ty zdolaly poměrně snadno 2:0. Ve čtvrtfinále se poté utkaly s rumunskou dvojicí. Napínavý souboj opět rozhodla až náhlá smrt. Němky byly šťastnější v poměru 25:24. Těsné čtvrtfinále německým hráčkám vlilo sebevědomí do žil a ty poté jak semifinále se Srbkami, tak finále se Slovenkami ovládly 2:0. Stříbro tedy získala slovenská dvojice Natália Kováčová a Žaneta Bednářová. Bronz putuje do Srbska a druhý zůstává ve Slovinsku.

Soutěž juniorů měla co do národů nejen stejné vítěze, ale i stejné stříbrné medailisty. Německá dvojice Daniel Barth, Tim Brachtel v závěrečném souboji porazila těsně (26:21 ns) Slováky Maroše Lezoviče a Radoslava Fusku. Oba bronzy vybojovaly maďarské dvojice. Němci byli s ohledem na týmový výkon favority na celkový úspěch, byť tandemová soutěž je vždy velice nevyzpytatelná. Němci měli v prvním kole volný los. Ve druhém postoupili přes slovenskou dvojici až po boji a na náhlou smrt 33:23. Ve čtvrtfinále se jim postavili do cesty Slovinci. Strhla se velká bitva, kterou opět rozsoudila až náhlá smrt v poměru 28:27. Ani semifinále tomu nechtělo jinak. Maďaři kladli tuhý odpor a opět až náhlá smrt 34:21 rozhodla o postupu Němců do výše popsaného finále.

Neděli tedy opanovala výprava Německa. Jak tomu bude v pondělí? K vidění budou hned tři disciplíny. Nejprve se utkají sprinteři a sprinterky, odpoledne se poté utkají smíšené tandemy na kuželně v Kranji.


Výsledky: 

Datum: 29. 8. 2021 | Sekce: Reprezentace | Autor: Lukáš Dařílek