ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

Anketa

Úvodní slovo k neformální anketě „Šestka dvacetiletí“.

Vážení sportovní přátelé,

21. století má za sebou pětinu své délky, a proto je již možné alespoň částečně zhodnotit jeho dosavadní průběh.

Výkonný výbor ČKA se tedy rozhodl uspořádat neformální anketu „Šestka dvacetiletí“, ve které bude odborná i laická veřejnost vybírat nejlepší ženskou a mužskou šestici posledních dvaceti let. VV se usnesl, že odbornou veřejnost by měla zastupovat zhruba padesátka kuželkářských odborníků, kteří na základě svého nejlepšího vědomí a svědomí dají svůj hlas šestici žen a mužů. Skupina vybraných odborníků zahrnuje především reprezentační trenéry, mistry světa, funkcionáře, statistiky a manažery klubů, kteří jsou s uplynulými dvěma dekádami spojeni.

Model hlasování je jednoduchý. Odborníci určí seznam šesti žen a šesti mužů, kteří podle nich byli nejlepšími českými kuželkáři posledních dvaceti let a kteří si tedy zaslouží místo v top týmu. Každý nominovaný dostane jeden bod a šestice s nejvyšším bodovým ziskem budou oněmi vybranými. Zároveň může každý z hlasujících určit jednoho muže a jednu ženu z vybrané šestice jako ty podle něj vůbec nejlepší. Určení jedinci sice nedostanou bod navíc do hodnocení, ale ti s nejvyšším počtem preferenčních bodů budou bráni jako první mezi rovnými, chcete-li jako kapitáni nejlepšího družstva.

Po odborném hlasování proběhne hlasování laické formou veřejné ankety na webu ČKA, která bude uspořádána v průběhu dubna. Pro její účely bude vyhotoven hlasovací formulář a o jejím spuštění budete včas informováni na webu ČKA. Diskutovat o možných kandidátech samozřejmě můžete i na profilech ČKA na facebooku a twitteru.

Slavnostní vyhlášení výsledků bude provedeno v závislosti na epidemiologické situaci.

Lukáš Dařílek, šéfredaktor KuLi

Datum: 6. 4. 2021 | Sekce: Kuželkářské ankety | Autor: Lukáš Dařílek