ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

denik.cz – Kuželky dle výzkumu nejoblíbenějším sportem. Bude v Přerově mistrovství světa?

Povídání s viceprezidentem ČKA pro Přerovský Deník na aktuální téma průzkumu NSA.


Světový pohár jednotlivců v kuželkách kategorií mužů, žen, juniorů a juniorek 2019 v Přerově | Foto: Deník / Jan Pořízek

Jsme národ lyžařů, cyklistů a tenistů? Podle výsledků výzkumu Národní sportovní agentury o míře popularity sportu ano. Na samotném vrcholu žebříčku atraktivity pro aktivní sportování pak usedly kuželky a bowling. To pochopitelně vyvolalo vlnu ohlasů.

„Asi to překvapilo všechny. Když se na to pak člověk podíval rozumně vzhledem k tomu, jak ta anketa byla nastavená, tak to dává smysl. Taky jsem říkal, že kuželky, tenis a cyklistika jsou jediné sporty, které amatérsky dělám a můžu dělat. Záleží, jak se na to člověk podívá,“ říká viceprezident České kuželkářské asociace Vladimír Sedláček.

Anketní otázky byly položeny pěti tisícům respondentů. Zjednodušeně řečeno, kuželky a bowling dle výzkumu provozuje nejvíce Čechů.

„Myslím, že je to adekvátní. Je to tam jasně napsáno. Jde vlastně o to, co by člověk šel nejradši dělat. Jsem rád, že to tak vyšlo, ale i na svazu jsem říkal, že jsem k tomu trošku skeptický. Nesdílel jsem tak velké nadšení jako ostatní,“ přiznal Vladimír Sedláček.

Datum: 20. 1. 2021 | Sekce: Zajímavosti | Autor: Ivan Němeček