ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2020/21 – 4. kolo

Vedoucí příčku v tabulce drží i po tomto kole bez ztráty bodu TJ Valašské Meziříčí.

Bilance čtvrtého kola – čtyři výhry domácích družstev a dvě hostujících. V Třebíči zvítězili Klokani z Dobřan a v Rosicích byli úspěšní hráči TJ Valašského Meziříčí. Zvítězili 7:1 a jsou na čele tabulky bez ztráty bodu. Z družstev na konci tabulky se podařilo zvítězit v domácím prostředí Lokomotivě Tábor a díky tomu již mají všechna družstva minimální zisk dvou bodů.

V Rosicích byla vyrovnaná pouze první část utkání, kde pro domácí uhrál jediný bod výhrou nad Matoušem Krajzingerem Jiří Zemek. V dalším průběhu utkání měli navrch hosté. Zahráli tři šestistovky – Dalibor Jandík 640, Radim Metelka 622 a Ondřej Topič 604. Celkově 3497 a jasná výhra 7:1.

Klokani z Dobřan byli po neslaném nemastném výkonu domácích lepší a po zásluze zvítězili. Stálý mírný náskok drželi od úvodních hodů a domácí ne, a ne se dotáhnout. Před závěrem měli třebíčští dotahováci nelehký úkol. Zlikvidovat náskok hostů o 88 kuželek a samozřejmě vyhrát svoje duely. Výhry se zadařily, ale 88 kuželek bylo moc. Umazali jen 58 kuželek a to nestačilo. Nakonec z toho byla prohra 5:3 o 30 kuželek. Nejlepší výkon v utkání dosáhl hostující Martin Pejčoch 582 poražených kuželek.

Lokomotiva Tábor uhrála v tomto kole první body výhrou nad KK Zábřehem. Domácí vyhráli oba úvodní duely celkově o 38 kuželek. Výborně zahrál Bořivoj Jelínek, který porazil 601 kuželek. V dalším průběhu hosté uhráli dva body, domácí navyšovali náskok v poražených kuželkách na konečných 95 při výhře 6:2.

Jednoznačný zápas se hrál v Českých Velenicích, kam přijela Hvězda Trnovany. Hosté drželi krok s domácími pouze v úvodu utkání, kde získal pro hosty jediný bod Petr Kubita, výhrou nad Ondrou Toušem. Pak přišla série domácích šestistovek a bylo rozhodnuto. Tomáš Maroušek porazil 603 kuželek, Miroslav Dvořák 619 a Zdeněk Dvořák 601 kuželek. Konečný výsledek 7:1 o 318 kuželek ve prospěch Lokomotivy České Velenice.

Hráči SKK Hořice hostili Centropen Dačice a zvítězili poměrem 6:2. Úvod utkání ovládli hosté, kteří zásluhou dobrých výkonů Mojmíra Holce a Petra Žahourka získali dva body při plus 61 kuželkách. To bylo ze strany Dačic vše. Další průběh utkání ovládli domácí. Dotáhli náskok, získali zbývající body a zaslouženě vyhráli. Výborně zahrál domácí hráč Dominik Ruml, který porazil 632 kuželek a jeho spoluhráč Vojtěch Tulka 607 kuželek.

KK Vyškov hostil v tomto kole Lokomotivu Trutnov. Po vyrovnaném úvodu se hostům ve střední části nedařilo, toho využili domácí hráči, a šli před závěrem do vedení 3:1 o 102 kuželek. Trutnov v závěru utkání bral oba body, ale náskok poražených kuželek si jim nepodařilo zlikvidovat. Na kontě domácích zůstalo 59 kuželek, a tak celkově zvítězili 5:3. V utkání padly tři šestistovky. Za domácí Petr Pevný 601, Ondřej Ševela 604 a z hostujícího celku porazil Kamil Fiebinger 605 kuželek.

Datum: 26. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa