ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2020/21 – 3. kolo

Tabulku vede bez ztráty bodu TJ Valašské Meziříčí. Výborný výkon Centropenu Dačice – doma celkově 3616. Nejlepší výkon kola zahrál Martin Pejčoch, který porazil v Dobřanech 647 kuželek.

V tabulce jsou po třetím kole pouze dva celky bez ztráty bodu, a to TJ Valašské Meziříčí a Slovan Rosice – ten má ale jeden neodehraný zápas. Bez zisku bodu je na posledním místě tabulky Lokomotiva Tábor. Příznivá zpráva přišla v pátek z Hořic, kde byly druhé testy všech zainteresovaných negativní a od soboty je sportovní areál otevřen.

Ve třetím kole uhrály domácí celky pět výher. Hostující pouze jedinou. O tu se zasloužili hráči TJ Třebíč, kteří zvítězili překvapivě poměrně jasně v Zábřehu 7:1. Jedinou výhru v domácím celku uhrál Marek Ollinger, který o jedinou kuželku jak celkově, tak na první dráze přehrál náhradníka v celku Třebíče Libora Nováčka. Domácí zahráli špatně a toho hosté dokonale využili. Nejlepší výkon v utkání zahrál hostující Jan Ševela, který porazil 582 kuželek.

TJ Valašské Meziříčí hostilo SKK Hořice v utkání, kde oba celky uhrály po třech bodech ze hry a rozhodovaly poražené kuželky a těch měli na svém kontě o 36 více domácí hráči, kteří zaslouženě zvítězili 5:3. Nejlepší výkon v utkání domácí hráč Libor Tuček, který porazil 614 kuželek.

Lokomotiva Trutnov nedala v domácím prostředí hostům z Trnovan nejmenší šanci na případný úspěch. Jediný bod pro hostující celek uhrál ve střední části utkání Radek Jalovecký. Na kuželky sice se svým soupeřem prohrál o osm, ale na body zvítězil 3:1. Podobný duel se hrál souběžně. Zde naopak hostující Zdeněk Kandl přehrál domácího hráče Lukáše Janka o 30 kuželek, ale na body prohrál 3:1. Jedinou šestistovku v utkání uhrál domácí hráč Marek Plšek, který porazil 602 kuželek.

Hráči Centropenu Dačice hostili poslední celek tabulky Lokomotivu Tábor. Po výborném výkonu 3616 nadělili hostům kanára po výhře 8:0 o 187 kuželek. Výborně zahrál Jirka Němec, který porazil 654 kuželek a porazil nejlepšího z Lokomotivy Tábor Davida Káška, který porazil 633 kuželek. Další dvě šestistovky připojili jeho spoluhráči Pavel Kabelka 617 a Mojmír Holec 601.

Klokani hostili KK Vyškov v dramatickém utkání, kde domácí ovládli střední část utkání, kde brali oba body a nahráli 110 kuželek, a to hlavně zásluhou Martina Pejčocha, který porazil 647 kuželek a svého soupeře přehrál o 100 kuželek. V závěru se hosté snažili ale nakonec po dvou těsných prohrách skončilo utkání 6:2 ve prospěch domácího celku. Z toho dosáhli na šestistovku ještě Vlastimil Zeman 601 a Jiří Baloun 604.

V Rosicích se v tomto kole představili hráči Lokomotivy České Velenice. Úvod utkání vyzněl jasně ve prospěch domácího celku. Vedení 2:0 a 76 kuželek k dobru. Hosté ve střední části srovnali stav utkání na 2:2, ale z náskoku domácích ubrali pouhou kuželku. V závěru utkání braly oba celky po bodu. Rosice náskok udržely, a tak se mohly radovat z výhry 5:3. Jedinou šestistovku v utkání zdolal domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 605 kuželek.

Datum: 19. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa