ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2020/21 – 2. kolo

První problém. Z důvodu uzavření areálu se nehrálo v Hořicích.

Druhé kolo se neodehrálo kompletní. Máme tady první případ, kdy muselo být utkání v Hořicích odloženo kvůli nákaze. Doufejme, že se to nebude navršovat. Ve zbývajících utkáních třikrát zvítězili domácí, jednou hosté a utkání ve Vyškově skončilo nerozhodně.

Jedinou výhru hostujícího celku uhráli hráči TJ Valašského Meziříčí v Táboře, kde oba celky porazily shodně 3410 kuželek, ale hosté měli na svém kontě čtyři výhry. Koncovka stála za to. Tábor ztrácel 79 kuželek, když prohrával 4:0. Domácí hlavně díky výbornému výkonu Petra Chvala 630 a Davida Káška 593 dotahovali a na případnou remízu jim chyběla jediná kuželka.

Podobně dramatická utkání se hrála ve Vyškově a v Třebíči. Ve Vyškově hrál KK Zábřeh a utkání skončilo nerozhodně. Hosté získali ze hry čtyři body, a naopak na kuželky zvítězili domácí o 20 kuželek. KK Zábřeh na tom byl dlouho dobře a držel naději na výhru. Na závěrečné šedesátce se nedařilo Zdeňkovi Švubovi. Hodně profikal, a to stačilo na to, aby domácí lehce na kuželky odskočili a uhráli remízu. Jedinou šestistovku v utkání zdola domácí hráč Eduard Varga, který porazil 605 kuželek.

V Třebíči se představilo družstvo Centropenu Dačice. Ve vyrovnaném utkání získala v každé části utkání obě družstva po bodu, a tak na konci rozhodovaly poražené kuželky. Těch měli nakonec o 33 více domácí hráči a připsali si svoje první body do tabulky. Dramatický duel byl v závěru mezi Kamilem Nestrojilem a Danielem Kovářem. První dráhu vyhrál domácí hráč o dvě kuželky, druhou prohrál o jednu, třetí vyhrál rovněž o jednu. Rozhodovalo se na poslední dráze, kde Kamil Nestrojil odskočil v plných o 22 kuželek a v dorážce vedení i díky hodovkám udržel.

Lokomotiva České Velenice hostila Lokomotivu Trutnova a zvítězila 6:2, když její hráči ve třech případech pokořili šestistovku. Ladisalav Chval v úvodu utkání 612 a v závěru Zbyněk Dvořák 604 a Branislav Černuška 606. Důležité byly ty v závěru, díky kterým brali domácí oba body a tím i celkovou výhru v utkání. Z hostujícího celku dosáhl na šestistovku pouze Marek Plšek, který porazil 608 kuželek.

V nedělním utkání hostila Hvězda Trnovany Klokany z Dobřan. Domácí hráči podali dobrý výkon a zcela zaslouženě zvítězili 6:2 o 83 kuželek. Trnovany před závěrečnou fází utkání vedly 4:0 o 142 kuželek a jen zázračné výkony ze strany hostů je mohly připravit o vítězství v utkání. Nestalo se a Trnovany si připisují dva body do tabulky. Domácí hráči zdolali dvě šestistovky. Zdeněk Kandl porazil 615 a Roman Voráček 605 kuželek.

Datum: 12. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa