ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2020/21 – 1. kolo

Nový ročník soutěže zahájil. Doufejme, že dohrajeme.

Nový soutěžní ročník zahájil. Věřím, že vše proběhne hladce a dohrajeme. Nastoupil nový žrout času. Je nádherné, když v sobotu ráno pustím televizi, naladím dostupná utkání a do večera přepínám mezi zápasy. S přednastavenými odběry to nemá chybu. Na velké obrazovce s dobrým zvukem má člověk pocit jako by byl na kuželně. Holt pokrok nezastavíme. Horší je, že to asi bude chtít druhou televizi, na počítači to není ono.

V prvním kole nového ročníku braly domácí celky pět vítězství. Hosté uhráli jedinou výhru, když Lokomotiva Trutnov zvítězila v Dobřanech 5:3. V dramatickém utkání získaly oba celky v každé části po bodu, a tak o vítězi rozhodovaly poražené kuželky. V konečném účtování jich měli na svém kontě o 20 více hráči Trutnova. V utkání padly čtyři šestistovky. Hosté měli na svém kontě tři, a to zásluhou Romana Straky 612, Marka Žoudlíka 639 a Lukáše Janka 605. Z domácího celku zdolal šestistovku Martin Pejčoch, který byl výkonem 663 vůbec nejlepším v utkání. Duel s Markem Žoudlíkem byl vynikající.

Hráči TJ Třebíč zajížděli v prvním kole do Valašského Meziříčí, kde již několik sezón zpět neprohráli. Mnoho k tomu, aby neporušili tradici, nechybělo ani letos. Po vyrovnaném průběhu se o výsledku rozhodovalo v závěru, kde domácí smazali náskok svého soupeře v poražených kuželkách a vyhráli oba duely. Třebíčský hráč Kamil Nestroji ten svůj prohrál s Ondrou Topičem o jedinou kuželku. Domácí porazili o 19 kuželek víc než jejich soupeř a zvítězili 6:2. Šestistovky v utkání zdolal domácí hráči Radim Metelka, který porazil 613 kuželek, a Tomáš Cabák (620).

Lokomotiva České Velenice zajížděla ke svému prvnímu utkání do Hořic a rovněž svého soupeře hodně potrápila. Domácí nakonec zvítězili 5:3 při náskoku 76 kuželek. Domácím k vítězství hodně pomohl výkon Martina Hažvy v závěru utkání, kde porazil 636 kuželek a nahrál 73 kuželek. První šedesátka 334 kuželek.

Dačice hostily KK Vyškov a poměrně hladce zvítězily 6:2 o 168 kuželek. V utkání padly dvě šestistovky. Obě pokořili hráči domácího celku. Petr Žahourek porazil 615 kuželek a Daniel Kovář 618 kuželek.

KK Zábřeh hostil Hvězdu Trnovany a ani tady nebylo o vítězi pochyb. KK Zábřeh zvítězil 6:2 o 210 kuželek. Hosté ještě po dvě třetiny utkání drželi s domácím celkem krok, ale závěr projeli. Šestistovka v utkání nepadla. Nejblíže měl domácí hráč Marek Ollinger, kterému chyběla jediná kuželka, když porazil 599 kuželek.

Slovan Rosice hostil Lokomotivu Tábor a po velkém boji nakonec zvítězil 5:3 o 30 kuželek. Nejlepší výkon v utkání podal domácí hráč Jiří Zemek, který porazil 638 kuželek hodně přispěl k výhře domácího celku.

Šestistovek padlo v tomto kole třináct. Po čtyřech v Hořicích a v Dobřanech, po dvou ve Valašském Meziříčí a v Dačicích a jedna v Rosicích. V Zábřehu šestistovka nepadla.

Datum: 6. 9. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa