ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 18. kolo

Vedení nadále drží hráčky Slovanu Rosice. Na pražskou Slavii mají náskok tří bodů při jenom předehraném utkání k dobru. Boj o sestup graduje. Po tomto kole je v ohrožení pět družstev.

Pro domácí nebylo toto kole nejlepší. Hostující celky dominovaly ve čtyřech zápasech. Domácí vyhrály pouze ve dvou. Oba vedoucí celky nezaváhaly. Slavia měla utkání předehráno a Slovan Rosice zdolaly KC Zlín 7:1. Výborný výkon podala hostující Nikola Tatoušková, která porazila ve Zlíně vynikajících 615 kuželek. Hráčky Slovanu Rosice vedou po tomto kole ligovou tabulku s náskokem tří bodů na Slavii Praha. Mají jedno předehrané utkání k dobru. Třetí v pořadí SKK Náchod zvítězil v Přerově 5:3 a pojistil si třetí místo, kde má náskok pěti bodů právě na Spartak Přerov. Dva výkony přerovských hráček pod pět set nemohly na vítězství stačit. Výborně zahrála při návratu na dráhy Kateřina Fajdeková, která dosáhla nejlepšího výkonu domácích v utkání, když porazila 596 kuželek. O kuželku lepší byla z hostujícího celku Nikola Portyšová.

Ani toto kolo nenapovědělo více na otázku, kdo půjde dolů. Stále je ohroženo pět družstev. Z družstev ohrožených sestupem v tomto kole brala body pouze Konstruktiva Praha, která doma přehrála Sokol Duchcov 7:1 a v tabulce se posunula na předposlední příčku a má shodně jako desátý KC Zlín a poslední Duchcov devět bodů. Devátý KK Zábřeh, který v tomto kole nestačil doma na Jihlavu, má na svém kontě deset bodů a TJ Valašské Meziříčí o post výše získalo zatím dvanáct bodů. TJ Valašské Meziříčí nestačilo v tomto kole na KK Blansko. Hostující hráčky zvítězily 6:2 o 102 kuželek. Nejlepší výkon v utkání zahrála hráčka KK Blansko Zdeňka Ševčíková, která porazila 592 kuželek. KK Zábřeh prohrál doma s Jihlavou hladce 7:1 v utkání, kde pouze výkon Jany Braunové (598) vybočil z šedi průměru. Jediný bod pro domácí uhrála Jitka Killarová, která na 507 poražených kuželek zvítězila 3:1 na výkon 520 své soupeřky.

V tomto kole padly tři šestistovky. Pořadí jednotlivkyň vede i nadále přes ztrátu ve Zlíně Natálie Topičová ze Slovanu Rosice (594,5) před druhou Olgou Hejhalovou ze Slavie Praha (593,3) a třetí je Nikola Tatoušková ze Slovanu Rosice (586,8).

Datum: 7. 3. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa