ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 15. kolo

Vedoucí celky vesměs ztratily body. Slovan Rosice i KK Zábřeh v domácím prostředí. Lukáš Doubrava v Dobřanech vnikajících 660.

Družstva z medailových postů v tomto kole ztrácela body. Doma přenechaly oba body svým soupeřům Slovan Rosice i KK Zábřeh a Dačice remizovaly ve Valašském Meziříčí. Na třetí místo se propracovala po výhře v Zábřehu Lokomotiva Trutnov. Tabulku vede nadále Slovan Rosice s náskokem jednoho bodu na Centropen Dačice a dvou na Lokomotivu Trutnov, která má jedno předehrané utkání k dobru. Souboj o sestupové posty bude rovněž hodně zajímavý. Poslední Hvězda Trnovany prohrála v Dobřanech a situace se zdá být pro ně bezvýchodná. Na předposlední České Velenice ztrácí šest bodů, stejně jako na desáté Hořice.

SKK Hořice nepřerušily vítěznou sérii ani na dráze vedoucího celku soutěže Slovanu Rosice, kde zvítězily 5:3 o osm kuželek. Vyrovnané duely a drama až do posledních hodů.

Klokani hostili poslední Trnovany a po výborném výkonu jasně vyhráli. V utkání padly čtyři šestistovky. Nejlepší výkon v utkání i kola zahrál domácí hráč Lukáš Doubrava, který porazil vynikajících 660 kuželek.

Ve Valašském Meziříčí získali hráči Centropenu Dačice čtyři body ze hry. Domácí družstvo zásluhou dvou šestistovek Dalibora Jandíka 636 a Tomáše Cabáka 635, ve kterých převálcovali své soupeře o 116 kuželek, se vzchopilo a celkově tak utkání skončilo výsledkem plus osm kuželek pro domácí, a to dalo konečnou remízu 4:4.

V Třebíči se podařilo ve čtvrtek zprovoznit dráhu č. 1 a tak se konečně hrálo. Domácí celek vyhrál úvod utkání 2:0 při těsných výhrách. V dalším průběhu získala obě družstva po dvou bodech a při výhře domácích na kuželky o 70 z toho byla výhra a zisk důležitých bodů.

Lokomotiva Tábor zvítězila na KK Vyškovem těsně 5:3 až díky výhrám v závěrečné fázi utkání. Jedinou šestistovku pokořil hostující hráč Radim Čuřík, který porazil 609 kuželek.

Lokomotiva Trutnov v Zábřehu uspěla, když její hráči brali ze hry po čtyřech výhrách body a když dva přidali za poražené kuželky, kterých porazili o 65 více, byla z toho výhra 6:2 a zisk dvou bodů.

Šestistovek padlo v tomto kole osm. Pořadí jednotlivců se po tomto kole nezměnilo. Nadále vede hráč Slovanu Rosice Jan Mecerod (600,98) před Jirkou Němcem z Centropenu Dačice (598,27) a Romanem Strakou z Lokomotivy Trutnov (596,21). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo mají navrch hráči Lokomotivy Trutnov. Pořadí vede Marek Plšek se ziskem 13 bodů, druhý Marek Žoudlík má na svém kontě rovněž 13 bodů Třetí je Roman Straka se ziskem 12 bodů stejně jako čtvrtý Jan Mecerod ze Slovanu Rosice.

Datum: 16. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa