ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga mužů 2019/20 – 14. kolo

Slovan Rosice i přes prohru 5:3 v Zábřehu vede tabulku s náskokem dvou bodů na Centropen Dačice. Nejlepší výkon kola má na svém kontě Vojtěch Tulka z Hořic (642).

Ve čtrnáctém kole byly venku úspěšné pouze dva celky. Lokomotiva Tábor zvítězila 5:3 nad Hvězdou Trnovany a Lokomotiva České Velenice překvapivě v Trutnově rovněž 5:3. Slovan Rosice prohrál v Zábřehu 5:3, když domácí celek podrželi svými výkony Martin Sitta (636) a Josef Sitta (599). Při výhře Centropenu Dačice nad TJ Třebíč 6:2 má Slovan Rosice na druhé Dačice po tomto kole náskok dva a na třetí KK Zábřeh tři body.

V Dačicích dva dobré výkony nemohly třebíčským stačit na případný úspěch. Ani vítězství Lukáše Vika nad Jirkou Němcem po nejlepším výkonu utkání 629 na soupeřových 627 nemohlo na výhře domácího celku nic změnit. Na konci tabulky Hvězda Trnovany prohrála doma další utkání a ztrácí na nesestupové místo šest bodů, a to je hodně. Předposlední SKK Hořice přehrály doma Klokany z Dobřan a stále drží naději na záchranu v soutěži. Domácí Vojtěch Tulka porazil vynikajících 642 kuželek a Martin Hažva přidal 631 kuželek. Na šestistovku dosáhl z domácího celku ještě Jaromír Šklíba, který porazil 601 kuželek. Na desáté České Velenice a devátou Lokomotivu Tábor ztrácejí Hořice dva body. Lokomotivě Trutnov se v tomto kole doma nedařilo. Domácí hráči ovládli úvod utkání a vedli. V dalším průběhu hostující hráči zásluhou dvou šestistovek v podání Branislava Černuška (619) a Ondry Touše (626) otočili vývoj utkání a zaslouženě zvítězili. Lokomotiva Trutnov si spravila náladu v nedělní předehrávce, kde porazila Klokany 6:2.

V pořadí jednotlivců došlo ke změně, když vedoucí příčku opustil díky malému počtu odehraných kuželen doposud vedoucí Jiří Zemek ze Slovanu Rosice. Vystřídal ho jeho stájový kolega Jan Mecerod průměrem z průměrů 601, druhý v pořadí je Ondřej Ševela z KK Vyškov (599,7) a na třetí se posunul Jiří Němec z Centropenu Dačice (598,3). V pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede trojice trutnovských hráčů, kteří mají jedno předehrané utkání k dobru. Se ziskem dvanácti bodů vede Marek Plšek a Marek Žoudlík. Jedenáct bodů má na svém kontě i třetí Roman Straka. Jedenáct bodů získali rovněž čtvrtý Jan Mecerod (Slovan Rosice), pátý Martin Sitta (KK Zábřeh) a šestý Martin Hažva (SKK Hořice). Při shodném počtu bodů rozhoduje o pořadí počet získaných setových bodů.

Datum: 8. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa