ČKA na Facebooku
ČKA na Facebooku
Zpravodaje ČKA
objednat
RSS exporty
RSS články

První liga žen 2019/20 – 14. kolo

Vedoucí celky hrály venku a shodně svým soupeřkám nadělily kanára. Rosice zvítězily 8:0 v Náchodě a pražská Slavia 8:0 ve Zlíně. Rosice se po vítězné nedělní předehrávce posunuly do čela tabulky.

Máme za sebou čtrnácté kolo nejvyšší soutěže. Tři zápasy skončily výhrou hostujících celků a ve třech zvítězily domácí týmy.

Oba vedoucí celky tabulky hrály venku a nadělily svým soupeřkám kanára. Slavia Praha zvítězila 8:0 ve Zlíně a hráčky Slovanu Rosice zvítězily překvapivě hladce 8:0 na drahách třetího celku tabulky SKK Náchod. Rosice pak v neděli předehrávaly utkání 15. kola doma s Blanskem a rovněž hladce zvítězily 7:1. Srovnaly tak počet odehraných utkání s doposud vedoucí Slavií Praha a posunuly se na čelo tabulky s náskokem jednoho bodu. Třetí SKK Náchod již ztrácí na druhou příčku osm bodů (má jedno neodehrané utkání k dobru).

Venku ještě zvítězily SKK Rokycany ve Valašském Meziříčí, kde domácí celek porazily 6:2 a jsou v tabulce páté se ziskem patnácti bodů. KK Blansko přehrálo Jihlavu těsně 5:3 o 44 kuželek Blansko bylo lepší v první polovině utkání. Ve druhé hostující hráčky mohutně dotahovaly, ale domácí hráčky zásluhou výborného výkonu Zdeňky Ševčíkové, která přehrála Janu Braunovou 610:606 a 2,5:1,5, udržely náskok a zvítězily.

Pořadí na konci tabulky v boji o záchranu se hodně zdramatizovalo díky výhře Konstruktivy Praha nad KK Zábřehem 7:1. Družstva na desátém až dvanáctém místě mají shodně sedm bodů v pořadí KC Zlín, Sokol Duchcov a Konstruktiva Praha. Poslední Konstruktiva má jedno předehrané utkání. KK Zábřeh na devátém místě získal doposud osm bodů.

 V tomto kole padlo pět šestistovek. O tři se zasloužily v Náchodě hráčky Slovanu Rosice, kde Nikola Tatoušková porazila 616 kuželek, Natálie Topičová 614 kuželek a Lucie Vaverková 607 kuželek. Zdeňka Ševčíková porazila v Blansku 610 kuželek a Jana Braunová z KK PSJ Jihlava rovněž v Blansku 606 kuželek. Výborný výkon podala na těžkých drahách ve Zlíně Olga Hejhalová ze Slavie Praha a porazila 591 kuželek. V nedělní předehrávce v Rosicích dosáhly na šestistovku Natálie Topičová (606) a Alena Kantnerová hodila rovnou šestistovku.

Pořadí jednotlivkyň i nadále vede Natálie Topičová (Slovan Rosice) průměrem z průměrů 601,7. Na druhém místě je Olga Hejhalová ze Slavie Praha 589,5 a třetí je Jana Braunová z KK PSJ Jihlava 587,8. Pořadí dle získaných bodů pro družstvo vede rovněž hráčka Slovanu Rosice Natálie Topičová se ziskem 15 bodů a zatím 100% úspěšností. Druhá Olga Hejhalová (Slavia Praha) a třetí Lucie Vaverková (Slovan Rosice) získaly shodně 13 bodů. Olga Hejhalová je na tom lépe v zisku setových bodů.

Datum: 8. 2. 2020 | Sekce: První liga | Autor: Jaroslav Kupa